Lietuvoje į populiarumo viršūnę šovė daržovės pakuotėse

Lietuvoje į populiarumo viršūnę šovė daržovės pakuotėse


Atėjus rudens sezonui įprasta galvoti, kad teks iki pavasario atsisveikinti su šviežiomis daržovėmis ir maitintis raugintomis bei marinuotomis. Nors pastarosiose taip pat išlieka maistingų medžiagų, tačiau daugeliui nieko nėra geriau už šviežią maistą. Lietuvos daržovių augintojai kasmet turi vis geriau pasukti galvą, kaip prisitaikyti prie vartotojų poreikių.


Šviežios daržovės - ištisus metus


Nuo praėjusių metų šviežiomis daržovėmis galima mėgautis ištisus metus – čia sezonas nesibaigia. Lapkričio, gruodžio ir sausio mėnesiais Lietuvoje daržovių užsiauginti beveik neįmanoma dėl šviesos trūkumo, tad šiltnamiuose įvesta šviesos kultūra leidžia daržoves auginti bet kuriuo metu. Tą įvertino ir Lietuvos pirkėjai, turėdami galimybę net ir žiemą įsigyti šviežių agurkų ar salotų. Tiesa, šiemet į rinką žengė ir kitos naujienos. Viena jų, tapusi šios vasaros hitu – fasuotos daržovės.


Nauja tendencija: daržovės pakuotėse


„Įprastomis sąlygomis laikomi agurkai garina savyje esančią drėgmę, tad būtent to išvengti ir padeda specialus jų įpakavimas. Agurkai ilgiau išlaiko skonio savybes, maistinę vertę bei malonų kvapą“, – aiškina „Kietaviškių gausos“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

REKLAMA


Daržovių augintojai teigia šiais metais pastebėję, kad visa fasuota produkcija populiarėja. Kaip teigia marketingo ir komunikacijos specialistė Bitė Kotryna Valatkaitė, fasuotos daržovės leidžia išvengti sąlyčio su pirkėjų rankomis, bakterijomis, daržovės kokybiškiau transportuojamos.


„Naujosios daržovių pakuotės ne tik leidžia ilgiau išlaikyti daržoves šviežiomis, tačiau taip pat išbandyti įvairias egzotinių pomidorų rūšis vienu metu, kas šiais metais buvo itin populiarus produktas. Stengiamės, kad vartotojai turėtų galimybę paragauti kuo daugiau egzotinių rūšių pomidorų, neprisirišdami prie įprastos veislės, todėl pakuotėje supakuoti skirtingų rūšių pomidorai“, - sako B.K.Valatkaitė.


Lietuviai ištikimi tradiciniam skoniui


Vis dėlto, nors šiais metais daržovių augintojai pasistengė prisiderinti prie įvairiausių vartotojų skonių bei pasiūlė 15 egzotinių pomidorų rūšių užaugintų Lietuvoje, šiemet populiariausi lietuvių tarpe buvo švelniai saldaus skonio atstovai - avietiniai pomidorai.

REKLAMA


Kaip teigia B.K.Valatkaitė, lietuviai vis dažniau ryžtasi eksperimentuoti, ieškoti naujų skonių ir rinktis įvairių rūšių pomidorus: „Ypač populiarėja mažųjų bei didžiųjų asortimentas, norintiems įvairovės ir patogumo. Tokias pakuotes tik imk ir neškis, jų populiarumas šią vasarą itin išaugo.“


Pasak agronomo Nerijaus Rakicko, egzotiškas veisles auginti yra sudėtingiau, kiekviena jų reikalauja tam tikrų temperatūrų, auginimo sąlygų, tad jų derlingumas gali skirtis.


„Pirmiausia didelį dėmesį skiriame skonio savybėms, tačiau taip pat svarbu patrauklumas akiai, tad geltonų pomidorų dabar turime 5 veislių“, - sako agronomas.


Jo teigimu, kad pomidorai neprarastų savo skonio savybių ir kvapo, pomidorų nereikėtų laikyti šaldytuve, geriausia – kambario temperatūroje, koteliu žemyn, kad pomidorai turėtų kuo mažiau sąlyčio su oru.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>