Vasarą vykusio „Skaitymo iššūkio“ metu perskaityta beveik 30 tūkst. knygų

Vasarą vykusio „Skaitymo iššūkio“ metu perskaityta beveik 30 tūkst. knygų


„Skaitymo iššūkis“ šiemet pasiekė finišo tiesiąją. Jame dalyvavo 9 tūkst. žmonių, kurie beveik pasiekė 30 tūkst. perskaitytų knygų ribą.


Pasiekti neįtikėtini rezultatai


Šiais metais milžiniško populiarumo sulaukusiame „Skaitymo iššūkyje“ dalyvavo net 8999 dalyviai – dvigubai daugiau nei praėjusiais metais! 3553 knygų mylėtojai sėkmingai įveikė iššūkio užduotis ir dalyvavo loterijoje dėl pagrindinių prizų. „Skaitymo iššūkio“ nugalėtojams bus įteikta 10 išorinių baterijų ir 10 „Norų namų“ įsteigtų dovanų. O 700 dalyvių bibliotekos įteiks paskatinamuosius prizus – gertuves.


Ką skaitėme šią vasarą?


Nuo birželio 1 d. startavusios nuotaikingos varžytuvės visoje Lietuvoje kvietė gyventojus įveikti 5 su knygų skaitymu susijusias užduotis. Iš viso „Skaitymo iššūkio“ dalyviai perskaitė net 26 530 knygų.


Visą vasarą savo pozicijų neužleido populiariausia šių metų iššūkio užduotis – skaityti draugo rekomenduotą knygą (perskaityta net 6818 knygų). Įdomu, kad tarp suaugusiųjų dažniausiai skaityta knyga buvo R.Šepetys „Tarp pilkų debesų“. Neatsiliko ir K.Sabaliauskaitės knygų ciklas „Silva Rerum“.

REKLAMA


Galima pasidžiaugti, kad aktyviausi „Skaitymo iššūkio“ dalyviai yra vaikai ir jaunimas. Dažniausiai jie skaitė šias knygas: „Enciklopedija apie Lietuvą“, knygų ciklas „Gandriuko Kuko kelionės po Lietuvą“, A.Lindgren „Mes varnų saloje“.


Skaitymo iššūkio tradicija tęsiasi


„Džiaugiamės neįtikėtinais šių metų „Skaitymo iššūkio“ rezultatais. Skaitymą pavertėme linksmu nuotykiu, varžytuvėmis, kurios skatintų kiekvieną priimti iššūkį ir perskaityti kiek įmanoma daugiau knygų. O perskaitėme jų tikrai daug!“, – komentuoja „Skaitymo iššūkio“ koordinatorė Dovilė Gasiliūnė.


„Tikimės, kad kitais metais varžytuvės susilauks dar didesnio susidomėjimo, bus dar žaismingesnės ir stebins dalyvius naujomis ir netikėtomis užduotimis bei prizais. Skaitydami mes užvaldysime pasaulį! – džiaugiasi „Skaitymo iššūkio“ komanda.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)