Šiauliuose – ilgiausio „sugedusio telefono“ rekordas

Šiauliuose – ilgiausio „sugedusio telefono“ rekordas


Rugsėjo 5 d. popietę Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka visus šiauliečius kvietė vieningai jungtis į Ilgiausią „Sugedusį telefoną“ pasaulyje. Akcijos metu į „Trijų nykštukų“ aikštę miesto centre grandine išsirikiavo net 906 „Sugedusio telefono“ žaidimo dalyviai.


Tą vakarą šiauliečiai dar kartą įrodė, kad yra kaip niekada pilietiški ir myli savo miestą, nes vienas iš akcijos tikslų buvo šitokiu originaliu būdu pasveikinti Šiaulių miestą su 782-uoju gimtadieniu.


Pradedant fiksuoti rekordą, sveikinimo žodį ir padėką dalyviams tarė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos direktorius prof. dr. Bronius Maskuliūnas ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintautas Sitnikas.


Džiugu, kad į gyvą „Sugedusio telefono“ grandinę kantriai jungėsi visų amžiaus grupių šiauliečiai, nuo pačių mažiausių iki jų senelių, ir atsakingai perdavė išgirstą frazę iki pat jos „Sugedusio telefono" grandinės pabaigos, kurios gale stovėjo Šiaulių miesto politikos ir visuomenės veikėjas, dizaineris, dailininkas, kraštotyrininkas Vilius Puronas. Jis garsiai visiems ir paskelbė galutinius išgirstus žodžius – „Rankos palaiko Lietuvą“. Tiesa, pirmasis žmogus perdavė kiek kitokią frazę – „Renkuosi Lietuvą“, kuri jau po kelių dalyvių perdavimų skambėjo visiškai kitaip ir kito begalę kartų.

REKLAMA


Įvykusios akcijos rezultatas patvirtino „Sugedusio telefono“ principą. Akcijos organizatorė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka tikėjosi būtent tokio rezultato ir juo siekė vaizdžiai iliustruoti emigracijos problemą, kai visuomenėje plinta gandai apie „gerą gyvenimą emigracijoje“ ir tai skatina jaunus žmones išvykti iš Lietuvos. Tikslas buvo įkvėpti šiauliečius ir visą Lietuvą susimąstyti, ar tikrai visada verta tikėti kitų skleidžiamais gandais nežinant kokia iš tikro istorija po jais slypi.


Šitoks Šiaulių miesto gyventojų savanoriškas aktyvumas parodė, kad esame neabejingi miesto aktualijoms ir bendromis jėgomis galime pasiekti didelių tikslų. Nors tą vakarą Šiauliai nepasiekė pasaulio Gineso rekordo (jam turėjo susiburti beveik 2 000 dalyvių), tačiau buvo pagerintas Lietuvos rekordas, kuris bus registruojamas artimiausiu metu.


Šiauliuose – ilgiausio „sugedusio telefono“ rekordas


Šiauliuose – ilgiausio „sugedusio telefono“ rekordas







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)