Vilniaus centre šviežių daržovių galima įsigyti savitarnos turguje

Vilniaus centre šviežių daržovių galima įsigyti savitarnos turguje


Nuo šiol lietuviškų gamtos gėrybių bus galima įsigyti ir pačiame sostinės centre – šalia Rotušės aikštės įsikūrusių istorinių Pacų rūmų kieme. Čia ūkininkų iš „Farmers Circle“ išauginti švieži vaisiai ir daržovės pardavinėjami Lietuvoje dar nematytu būdu - savitarnos principu.


Naujasis Vilniaus turgus veikia gegužę atsidariusiame „Pacų“ viešbučio kieme. Po miestą vaikštinėjantys vilniečiai jau kelis mėnesius traukia apžiūrinėti erdvios viešbučio kiemo terasos, atsigaivinti kokteiliais ir įvertinti, kaip istorinį pastatą restauravo architektai. Nuo šiol jie čia galės ir apsipirkti.


„Geras maistas visų pirma prasideda nuo sveikų ir kokybiškų ingredientų. Norėdami klientus vaišinti maistu, kurį patys gerai pažįstame, pavasarį įsigijome netoli Vilniaus esančią fermą „Farmers Circle“. Jau dabar restoranuose ragaujame patiekalus iš pirmojo jos derliaus. Tačiau siekiame, kad kokybiškas, vietinis maistas būtų ant kiekvieno lietuvio stalo, o ne tik restoranuose, todėl norime savo derliumi dalintis su visais miestiečiais ir įkurti turgų Vilniaus centre“, - pasakoja verslininkas iš Danijos Nielsas Peteris Pretzmannas.

REKLAMA


Įdomu tai, kad tokiame turguje nebus pardavėjų. Maisto produktai supakuoti į popierinius maišelius ir turi iš anksto nurodytas kainas, o pirkėjai patys į tam skirtą dėžutę įmeta reikiamą sumą pinigų.


„Mūsų restoranų klientai išsilavinę ir sąžiningi, tikime, kad tokie bus ir turgaus lankytojai. Na, o jei atsiras žmonių, kurie negalės atsiskaityti visa mūsų prašoma suma - nieko tokio. Pagrindinis šio turgaus tikslas yra dalintis su žmonėmis tuo, ko patys turime pakankamai, kas sveika ir tikrai kokybiška“, - pasakoja N.P.Pretzmannas. Anot jo, šis turgus viešbučio „Pacai“ kieme bus ne paskutinis - pasibaigus šviežių daržovių gėrybių sezonui čia veiklą surengs kitas laikinas, teminis turgus.


Vilniaus centre šviežių daržovių galima įsigyti savitarnos turguje







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)