Vilniaus stoties rajono modernizavimas neapsiribos tik stotimi

Vilniaus stoties rajono modernizavimas neapsiribos tik stotimi


Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo teritorijos, esančios tarp Panerių, Geležinkelio, Stoties ir Seinų gatvių, detaliojo plano rengimo procedūrą. Prieš dešimtmetį patvirtinti dokumentai keičiami, įgyvendinant geležinkelio stoties teritorijos modernizavimo projektą „Vilnius Connect“ - jo metu planuojama įrengti daugiafunkcį verslo ir mobilumo centrą.


Sostinės stoties rajone per kelerius metus planuojama įrengti naujas laisvalaikio erdves ir patogią susisiekimo infrastruktūrą. Tokios naujovės numatomos daugiau kaip 30 hektarų teritorijos vizijoje.


„Vilnius gerokai anksčiau išsiplėtė į šiaurinę pusę, miesto centras peržengė Nerį. Dabar atėjo laikas centro plėtrai į pietus, - iki šiol geležinkelis skyrė du rajonus, tai netolimoje ateityje jis taps jungiančia grandimi ir naujo stoties rajono veidu. Bet pokyčiai neapsiribos tik stotimi, transformuosime visą rajoną“, - sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.


„Stoties rajonas - dinamiškiausia vieta mieste, esanti šalia pagrindinių susisiekimo ir kultūros arterijų. Norime iš paprastos stoties, į kurią užsuka, bet neužsibūna dideli žmonių srautai, tapti nauju traukos centru, kuris praturtina žmonių gyvenimus ir kuria naujas patirtis.

REKLAMA


Šiuo metu su Vilniaus savivaldybės specialistais dedame pirmuosius žingsnius įgyvendinti geležinkelio stoties modernizavimo viziją“, - teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.


Teigiama, kad naujas teritorijos detalusis planas bus rengiamas, atsižvelgiant į miestiečių poreikį.


Dokumente planuojama numatyti pėsčiųjų ir dviračių takus, laisvalaikio bei poilsio erdvių poreikį, automobilių stovėjimo aikštelių išdėstymą, miesto transporto judėjimo kelius, numatyti esamos teritorijos užstatymo ribas bei jos panaudojimo galimybes, įvertinti kitus susisiekimo ir infrastruktūros pakeitimus.


„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet birželį paskelbė, kad įgyvendina Vilniaus geležinkelio stoties teritorijos modernizavimo projektą „Vilnius Connect“. Jis apims susisiekimo, modernių biurų, prekybos, paslaugų ir pramogų parką.


Projektą ketinama plėtoti etapais: per pirmąjį projekto etapą planuojama atnaujinti viešą infrastruktūrą ir bendruomenines erdves, įrengti biurus, į kuriuos ketinama perkelti „Lietuvos geležinkelių“ centrinę būstinę. Į naujus biurus svarstys persikelti ir Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

REKLAMA


Įvairias transporto rūšis sujungiantis „Vilnius Connect“ centras, pasak „Lietuvos geležinkelių“, atitiks Berlyno, Frankfurto, Vienos geležinkelio stočių koncepciją, kai vienoje vietoje galima gauti platų paslaugų spektrą - maitinimą, apsistojimą, biuro nuomą.


Naujajam mobilumo centrui išskirtinumą suteiks ir planuojamos europinės geležinkelio vėžės projektas „Rail Baltica“, kuris Vilnių sujungs su Kaunu, Panevėžiu, Varšuva, Ryga, Talinu, Pernu ir Helsinkiu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)