Bėgimas per Lietuvą – pasiruošimas didesniam tikslui

Bėgimas per Lietuvą – pasiruošimas didesniam tikslui


Rugpjūčio 18 – 19 dienomis vyks estafetinis bėgimas „Pažink Lietuvą“, kurio metu kelios bėgikų komandos iš viso įveiks 450 kilometrų. Skamba sudėtingai, tačiau tai bus tik lengva treniruotė prieš daug didesnį iššūkį.


Aštuonis tūkstančius kilometrų iš Dakaro į Vilnių įveikęs ultramaratonininkas Aidas Ardzijauskas kartu su kitais bėgikais ketina nubėgti beveik pusę tūkstančio kilometrų nuo Nidos iki Vilniaus be jokio sustojimo. Maždaug 33 valandas truksiantis iššūkis drieksis senuoju Panemunės keliu.


„Manau, kad pasirinktas maršrutas yra įdomus tiek kultūrine, tiek istorine prasme. Panemunėje vyko daug kovų, būta ir praradimų, ir atradimų. Todėl ir Vytis šiame kontekste labai tinka. Jis bus mūsų kelionės pagalbininku. Bėgikai per save praleis viską, kas čia nutiko praeityje. Bus tokių vietų, kur jie galės pasisemti protėvių stiprybės, drąsos, ryžto, tikėjimo savimi ir tuo, ką daro dabar bei ką darys ateityje“, - teigė A.Ardzijauskas.

REKLAMA


Šis bėgimas „Pažink Lietuvą“ taps savotiška treniruote kitiems A.Ardzijausko planams: kitąmet vyksiančiam bėgimui nuo Norvegijos iki Lietuvos ir galiausiai – bėgimui aplink žemės rutulį.


Bėgimas per Lietuvą – pasiruošimas didesniam tikslui


„Dar nuo 2000-ųjų galvoju apie bėgimą aplink pasaulį. Gerai žinodamas savo galimybes ieškau būdų, kaip tą bėgimą padaryti įdomiu ir patraukliu bei pritraukti kaip įmanoma daugiau žmonių. Visiems bėgti būtų ne tik įdomu, bet ir prasminga.


Norėjau pamatyti ir sudalyvauti įvairaus formato bėgimuose ir vėliau pasinaudoti šia patirtimi. Dabar su bėgimo bendruomenėmis „Šešios Trim“ bei „Šviesos kariai“ norime tai išbandyti realiomis sąlygomis. Būtent šio „Pažink Lietuvą“ bėgimo metu bandysime išsiaiškinti, kas dar be bėgimo ir supančios gamtos yra įdomu bėgantiems, kaip tai pateikti žiūrovams bei žmonėms, kurie nesidomi bėgimu.


Kitais metais planuojamas dar vienas 2600 km bėgimas nuo Nordkapo kyšulio Norvegijoje iki Vilniaus. Tai bus paskutinė treniruotė prieš didįjį tikslą – bėgimą aplink pasaulį. Tuomet bus likę mažiau nei metai iki starto dienos“, - teigė A.Ardzijauskas.


Bėgimas „Pažink Lietuvą“ startuos rugpjūčio 18-ąją 6 valandą ryte Nidoje, o bėgikus bus galima pasitikti rugpjūčio 19-ąją 15 valandą Vilniaus Rotušėje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)