Aktorius G.Savickas grįžta į regatą: „Čia yra namai, šventė, gyvenimas“

Aktorius G.Savickas grįžta į regatą: „Čia yra namai, šventė, gyvenimas“


Šeštadienį atidarytoje 51-ojoje „Kuršių marių regatoje“ prie starto linijos stos ir aktoriaus Giedriaus Savicko įgula „Esmeralda“, kuri šiemet mėgins apginti praėjusiais metais iškovotą Mažosios regatos taurės laimėtojų titulą. Iškilmingoje atidarymo ir tradicinėje vėliavų pakėlimo ceremonijoje visus 46 regatos dalyvius sveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


„Tai yra trumpas, mažytis gyvenimas. Niekas negrįžta po kiekvieno etapo į darbą. Niekas negrįžta namo. Čia yra ir namai, ir darbas, ir šventė, ir atsipalaidavimas, ir gyvenimas“, - apie regatą sakė Lietuvos aktorius Giedrius Savickas. Jis su jachtos „Esmeralda“ įgula į šią regatą grįžta jau penktąjį kartą.


Praėjusiais metais jo įgula ne tik laimėjo Mažąją regatos taurę, tačiau ir išgelbėjo iš kitos jachtos į vandenį lenktynių metu ekstremaliomis sąlygomis iškritusį įgulos narį.


51-ojoje „Kuršių marių regatoje“ startuos net 46 dalyviai, tarp kurių - jau nuo 2006-ųjų metų į regatą kone kasmet sugrįžtanti estų įgula su jachta „Katarina Jee“ ir pirmą kartą čia startuosianti įgula iš Latvijos su jachta „Extra Brut“.

REKLAMA


„Kaip ir visus 50 kartų iki šiol, buriuotojams linkiu gero vėjo. Klaipėda yra Lietuvos jūrinės valstybės simbolis, perlas toje karūnoje, o buriuomenė, jachtos, burės - pats įtikinamiausias ir pats jūriškiausias tos jūrinės valstybės simbolis“, - atidarymo ceremonijoje regatos dalyviams linkėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


Prieš pirmąjį, Klaipėdos miesto etapą, jis prisiminė ir įspūdingiausius savo paties buriavimo patyrimus, tarp kurių - ir dalyvavimas parodomajame plaukime į jūrą profesionaliu „Volvo Ocean Race“ lenktynių aplink pasaulį laivu.


„Sunku būtų pasakyti skaičiais, minutėmis ar valandomis, kuriuos praleidžiu ant jachtos denio. Tačiau tikrai galiu pasakyti, kad jeigu būna proga, stengiuosi jos nepraleisti. Jachtos denis man nėra svetimas - tikrai turiu tam tikros patirties ir ja labai pats prieš save didžiuojuosi“, - džiaugėsi V.Grubliauskas.


Šiais metais tradiciškai Klaipėdoje, Smiltynės jachtklube startuojanti regata leis dalyviams susirungti net dvejuose jūriniuose etapuose. Nuo antradienio regatai persikėlus į Nidą, dalyvių laukia dar keturi trumpesni sportiniai etapai.


Tarp regatos savaitės renginių - ir išskirtinės Lietuvos buriavimo klubų lygos varžybos, įvyksiančios Nidoje, antradienį, rugpjūčio 7 dieną. Tai vienodomis profesionaliomis „RS-280“ jachtomis vyksiančios lenktynės, kuriose rungsis Lietuvos buriavimo klubai, o nugalėjusi įgula iškovos teisę atstovauti Lietuvai 2019 metų tarptautinės buriavimo čempionų lygos pusfinalyje, kur lenktyniaus jau su geriausiais Europos buriuotojų klubais.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>