Gyvenimo receptais dalysis daugiavaikės mamos

Gyvenimo receptais dalysis daugiavaikės mamos


Kiekviena šeima – tai atskira unikali istorija, kurioje apstu problemų, nesėkmių, bet tuo pačiu ir džiaugsmo bei kas kartą naujų pergalių. Kiekviena šeima – maža valstybė, kurioje yra ir prezidentas ir ministras pirmininkas, ir visi kiti ministrai, dažnai viename asmenyje. Kiekviena šeima – lobis, kartais apsinešęs dulkėmis, kartais žibantis iš tolo... Tačiau niekas nepaneigs, jog ŠEIMA – tai ypatingai didelis darbas, kuriame dirbti turi kiekvienas šeimos narys. Ir tas darbas – visose srityse.
Apie tai, kaip padaryti, kad pilnatvė ir harmonija šeimoje taptų misija įmanoma ir kalbėsime konferencijoje „Sveika šeima: gyvenimo receptai“. Čia susitiksime su penkiomis daugiavaikėmis mamomis, kurios atskleis savo gyvenimo iššūkius, galimybes ir sprendimus.


Skaidrė Vainikauskaitė-Tomaševičienė – VšĮ „Versli mama“ ir Žmonos galerijos įkūrėja, Žinių radijo laidos „Versli mama“ vedėja, lektorė, 4 vaikų mama
Pranešimas „Verslas ir motinystė – misija įmanoma”

REKLAMA


Savirealizacija – štai tas pirmasis žodis, kurį ištaria kiekviena mama, paklausta, ką jai reiškia verslas. Ir priduria: nes būti vien mama man per mažai. Galimybė skirti daugiau laiko šeimai – tai antra priežastis, dėl kurios mama suka į verslą iš samdomo darbo. Galimybė turėti daugiau laiko sau – taip mama įvardija trečiąją verslo priežastį ir meluoja pati sau. Pastebėjote? Versli mama nekalba apie pinigus! Nes pinigai – tik ketvirtoje motyvų rinktis verslą sąrašo vietoje. Nes mamos verslas yra ne apie pinigus – jis apie širdies taiką ir sielos sveikatą.

Kristina Pikūnė
- psichologė, šeimų centro „Kartu saldu“ vadovė, 3 vaikų mama
Pranešimas “ Pykčio virusas. Kaip užsikrečia vaikai?”


Apie mūsų jausmų įtaką vaikų gyvenime, apie leidimą jausti ir išmokymą jausti saugiai, kad nenukentėtų aplinkiniai ir jaustis saugiai. Pristatysiu žaidimus, padedančius vaikams saugiai pykti, o tėvams padedančius leisti vaikams pykti.

REKLAMA


Gyvenimo receptais dalysis daugiavaikės mamos


Edita Bumblienė - advokatė, 4 vaikų mama, 10 metų advokatės praktika
Pranešimas “Skyrybos. O galima civilizuotai?”


Kad ir kokios būtų santuokos nutraukimo priežastys, tai labai sunkus ir skaudus išgyvenimas ne tik abiems sutuoktiniams,bet ir jų vaikams. Visada siūlau į mane besikreipiantiems asmenims pagalvoti apie taikų santuokos nutraukimo būdą, taip palengvinant skyrybų proceso eigą, išvengiant ilgo, brangaus ir emociškai sunkaus bylinėjimosi. Kaip palengvinti skyrybų procesą sutuoktiniams ir jų vaikams.


Alina Sinicė - vaikų lopšelio-darželio “Baltų šalelė” įkūrėja ir vadovė bei septynių nevyriausybinių organizacijų narė, steigėja ir valdybos narė, 5 vaikų mama. „Teisės magistrą apgyniau besilaukdama pirmagimio, o Komunikacijos magistrą gyniausi su penktuoju ant rankų.“
Pranešimas “Kaip pažiūrėsi – taip ir bus”


Mūsų pasirinkimai ir sprendimai priklauso nuo mūsų turimo požiūrio ir nuostatų. Pasidalindama sava šeimos sukūrimo, vaikų auginimo, įvaikinimo ir socialinio verslo kūrimo istorija, Alina Sinicė bandys paneigti daugelio iš mūsų turimas nepagrįstas nuostatas, požiūrį į gyvenimo tarpsnius, susikurtus lūkesčius, kurie trukdo įgyvendinti siekius ir svajones bei pasistengs įkvėpti tikėjimo savimi ir pažvelgti į viską kitaip.


Renata Venslovienė - VšĮ „Galimybių laukas“ direktorė, lektorė, 4 vaikų mama.
Pranešimas "Sveikų santykių dvasiniai pagrindai"


Kas yra Žmogus, kokios jo galimybės, kūrybinės galios, kaip praėję gyvenimai įtakoja mūsų šiandieninius santykius, charakterį, gyvenimą, kaip sužinoti savo gyvenimo Tikslą, kaip būti sveikiems?


Visa informacija paremta asmenine, o ne knygine patirtimi, praktiniais metodais, kurie lengvai įsisavinami kiekvienam norinčiam augti, tobulėti, plėsti savo suvokimo ir pažinimo ribas. Nuo vaikystės buvusi silpnos sveikatos, turėjusi širdies ritmo sutrikimus, patyrusi dvi širdies operacijas ir kasdien gėrusi vaistus, šiandien Renata dalinasi patirtimi, kaip jai pavyko pasveikti be daktarų ir medikamentų, kaip iš negalinčios turėti vaikų tapo daugiavaike 4 vaikučių mama, kaip pavyksta šešiolika metų kurti darnius santykius su vyru šeimoje, kaip ir kiek galima padėti artimiesiems jų gyvenimo kelyje ir kaip atskleisti bei realizuoti savo talentus, kad gyvenimas taptų džiaugsmingas.


Konferencija „Sveika šeima: gyvenimo receptai“ vyks lapkričio 26 d., nuo 11 00 val. parodoje „Vaikų šalis“ LITEXPO parodų rūmuose. Visiems parodos lankytojams dalyvavimas konferencijoje NEMOKAMAS.
www.litexpo.lt/lt/parodos/vaiku-salis-2017








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>