Kaip pašildyti maistą? Geriausia – su vandeniu

Kaip pašildyti maistą? Geriausia – su vandeniu

Pietums išvirėte gardžios sriubos ir dar kepsnių pričirškinote. Tik gerokai per daug. Šeima tiek neįveiks. Kur laikyti maisto likučius? Ir kaip maistą pašildyti? Namuose gamintus patiekalus patariama vartoti ne ilgiau kaip tris dienas. Be abejo, maistą reikia laikyti šaldytuve. Įvairius mėsos...
Kiekviena tauta turi savus šaltibarščius

Kiekviena tauta turi savus šaltibarščius

Vasara ir šaltibarščiai – neatsiejami. Šį patiekalą vadiname lietuvių tradiciniu. Tačiau ar žinome jo atsiradimo istoriją? Istoriniai šaltiniai byloja, kad pirmosios šaltosios sriubos buvo gaminamos dar XIV a. Tuomet buvo ruošiamos duonos giros sriubos. Į rūgščią duonos girą pripjaustydavo visko,...
Burokėliai: senovės Romoje labiau vertino jų lapus

Burokėliai: senovės Romoje labiau vertino jų lapus

Ant mūsų stalo burokėliai atsirado dar Romos imperijos laikais ir ilgainiui tapo viena populiariausių daržovių. Tačiau pirmiausia burokėlius žmonės augino būtent dėl sultingų ir vertingų jų lapų. Dabar pats metas jų paragauti. Burokėlių lapai – labai universali žalialapė daržovė. Juose daug žmogaus...
Atminkite: gardusis kuminas – tai ne kmynas

Atminkite: gardusis kuminas – tai ne kmynas

Kuminus tikrai žino tie, kurie mėgsta plovą. Juk tai bene pagrindinis plovo prieskonis. Azijos šalyse kuminas vadinamas prieskonių karaliumi, be to, ir visame pasaulyje tai bene vienas populiariausių prieskoninių augalų. Mes, europiečiai, dažnai jį painiojame su mums geriau žinomu kmynu....
Miltai – grikių, ryžių, o gal net ir moliūgų?

Miltai – grikių, ryžių, o gal net ir moliūgų?

Skaniems kepiniams vien gero recepto nepakanka, svarbu išsirinkti tinkamus miltus. Tai padaryti, tiesa, nėra lengva, mat, be kvietinių ir ruginių, mūsų parduotuvių lentynose gausu ir dažnai šeimininkei mažiau žinomų speltų, kukurūzų, ryžių ir kitų rūšių miltų....
Tradicinis Velykų stalas – ne vegetarams

Tradicinis Velykų stalas – ne vegetarams

Išaušus Velykų rytui, padengsime šventinį stalą. Ant jo, kaip ir kasmet, suguls įvairiausi valgiai, pabirs margučiai... Ką šiemet gaminsime Velykų šventei? Ir kas dažniausiai dedama ant kitų tautų velykinio stalo? Nuo seno stengtasi, kad Velykų stalas būtų turtingas – tuomet turtingi bus ir metai....
Sumuštinių užtepėlės – skoniui ir grožiui

Sumuštinių užtepėlės – skoniui ir grožiui

Sumuštinių užtepėlės gaminamos iš įvairiausių kruopščiai susmulkintų produktų. Jos naudojamos ruošiant ir vieno, ir kelių komponentų sumuštinius, taip pat jiems papuošti – tai paįvairina ne tik sumuštinių skonį, bet ir išvaizdą. Be to, užtepėlės, kaip pagrindinis komponentas, naudojamos gaminant...