JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie"

JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie"


JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie" koncertuos net keturiuose Lietuvos miestuose


2018 m. liepos 18-22 dienomis, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Lietuvoje kvietimu, mūsų šalyje svečiuosis žymus JAV karinių oro pajėgų Europoje ansamblis „Wings of Dixie“. Šis projektas yra JAV ambasados organizuojamų Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio progai skirtų programų dalis ir suteikia galimybę Lietuvos visuomenei susipažinti su geriausiomis Jungtinių Amerikos Valstijų kultūros tradicijomis. Grupės koncertinį turą Lietuvoje organizuoja prodiuserinė kompanija „Arts Libera International".


„Wings of Dixie“- spalvingas ir ekspresyvus ansamblis, kuris kiekvieną savo pasirodymą apibūdina vienu žodžiu „Americana”. Jų koncertinė programa apima platų amerikietiškos muzikos spektrą, nuo seno tradicinio džiazo ir bliuzo iki klasikinių pop/roko hitų. Muzikantai atlieka labai nuotaikingus karšto džiazo ir vėsaus bliuzo pasirodymus, iš kurių lengva atpažinti amerikietiškos muzikos energiją.


JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie"


„Wings of Dixie“ yra vienintelis tokio pobūdžio ansamblis, atstovaujantis Jungtinių Amerikos Valstijų karines oro pajėgas Europoje, ir jau daugiau nei dešimtmetį puikiu muzikavimu džiugina savo gerbėjus. Grupės pasirodymai visuomet nuteikia linksmai ir pozityviai ir, be abejonės, žiūrovų širdyse pasėja dalelę amerikietiškos dvasios ir šilumos.


Grupėje groja - vadovas vrš. Tim Stombaugh (perkusija), vrš. Rebecca Collins (klarnetas, saksofonas, vokalas), vyr. srž. Alex Nikiforoff (gitara), vyr. srž. Adam Porter (bosas), št. srž. Ben Huseby (trombonas, gitara, vokalas), št. srž. Will McCrary (trimitas, armonikėlė, vokalas), laiv. Linda Casul (vokalas).


Charizmatiški ir profesionalūs muzikantai paskleis savo magišką energiją net keturių Lietuvos miestų erdvėse. Malonu paminėti, kad grupės muzikantai ne tik koncertuos, bet ir ves meistriškumo pamokas bei dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse su muzikuojančiu jaunimu. Taip pat vyks koncertai-susitikimai su senjorais. Tad kviečiame visus apsilankyti nuotaikinguose renginiuose kur bus daug geros muzikos, pozityvių emocijų ir nuoširdaus bendravimo. Visi renginiai bus nemokami, tad kviečiame aktyviai dalyvauti.

REKLAMA


JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie"


Renginiai vyks:


Liepos 18 d. vilniečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę gyvai pamatyti, išgirsti ir pabendrauti su grupės „Wings of Dixie“ muzikantais įvairiose Vilniaus erdvėse. Kartu su svečiais iš užsienio, draugystės koncertuose dalyvaus ir Vilniaus miesto bendrijos „Bočiai“ atstovai. Tą dieną numatyti net trys grupės pasirodymai: 13 val. koncertas Katedros aikštėje. 16 val. - Rotušės aikštėje. 17 val. 30 min. - Užupio kavinėje.


Liepos 19 d. 16 val. JAV karinių oro pajėgų Europoje grupė „Wings of Dixie“ koncertuos Vilniuje, Vašingtono aikštėje, švenčiant Summer Welles deklaracijos minėjimą.


Liepos 20 d. 19 val. Lazdijų kultūros centro kiemelyje.


Liepos 21 d. 19 val. Vilkaviškio kultūros centro kiemelyje.


Liepos 22 d. 18 val. Širvintų kultūros centro kiemelyje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)