Naujojoje Akmenėje - dviguba darbų paroda

Naujojoje Akmenėje - dviguba darbų paroda


Kovo 29 d., 16.00 val. Naujosios Akmenės kultūros rūmuose duris atvers Janinos Liaudanskienės tapybos darbų ir Naujosios Akmenės vaikų dienos centro „Vaiko kelias“ kūrybos darbų paroda.


Naujosios Akmenės kraštietė tapytoja Janina Liaudanskienė pradėjo piešti nuo vaikystės, tačiau rimčiau tapybai atsidėjo nuo 1995 m. Iš pradžių autorėpiešė viską, ko reikėdavę mokykloje darbų pamokai. Į viešumą menininkė išėjo 2001 m., pradėjo dalyvauti rajoninėse ir Šiaulių regiono parodose, o 2014 m. sėkmingai pasirodė Vilniaus parodoje-konkurse „Mano pasaulis“. Įdomiausia, kad per parodas tuos darbus, kurie autorei atrodo gražūs, gerai nutapyti - atmeta, o tie, kurie menininkei atrodo nepavykę - skina prizines vietas.


Naujojoje Akmenėje - dviguba darbų paroda


J. Liaudanskienė tapo, nes „pati širdis to reikalauja“... Dažniausiai autorės paveiksluose pavaizduoti peizažai, gamtovaizdžiai, kartais natiurmortai. Tapytojos stilius – vėlyvasis realizmas. Autorė pati save priskiria prie natūralistų - anot menininkės, jei pamatytų kriaušę, tai norėtų ją pavaizduoti tokią, kokia ji yra iš tikrųjų.


Janinai įkvėpimas ateina pamačius gražų vaizdą – iš gamtos, iš atminties. Tapytoja šlovės neieško, tapo ne dėl pripažinimo, o tam, kad pabėgtų nuo vienatvės, liūdesio, pergyvenimų, streso…


Naujojoje Akmenėje - dviguba darbų paroda


Sunku pasakyti, kiek paprastai trunka darbas. Dažniausiai autorė laukia paskutinės minutės - kai jau reikia pabaigti darbą, tada tapo dienom naktim. Smulkūs darbeliai užtrunka 3-4 dienas, rimtesni - 2 savaites ir daugiau. Tapant naudojamos pačios paprasčiausios priemonės: akrilas, akvarelė, guašas ir paprasčiausias vandens dažų skiedinys. Menas ir tapyba autorei - neišsipildžiusių lūkesčių įgyvendinimas, svajonių išsipildymas…


Naujojoje Akmenėje - dviguba darbų paroda


Greta kraštietės menininkės darbų – Naujosios Akmenės vaikų dienos centro „Vaiko kelias“ kūrybiniai darbeliai. Šio centro vaikai nuolat aktyviai dalyvauja Kultūros rūmų renginiuose, o netrukus jaunieji menininkai savo kūryba papuoš parodų saloną.


Ekspozicija veiks iki balandžio 29 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)