Netikėtos meilės istorijos – tikriems muzikos gurmanams

Netikėtos meilės istorijos – tikriems muzikos gurmanams


Lietuvos muzikos gurmanai nekantriai laukia gruodžio 6 d. kuomet Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje vienoje scenoje susitiks trys išskirtinės muzikos sielos: romantiško balso dainininkė Vaida Genytė, smuikininko virtuozas Zbignevas Levickis ir žinomas gitaros meistras Alex Ten. Kartu su pripažintais scenos grandais pasirodys ir puikių muzikantų komanda - „Vilniaus senamiesčio kvartetas“ (smuikininkė Justina Šalkauskaitė, altininkė Inga Žiutelytė, violončelininkė Aistė Pamerneckytė, kontrabosininkas Ramutis Ležinskas) ir talentingas perkusininkas Viktoras Krasauskas.


Susijungę projektui „Netikėtos meilės istorijos“, jie Lietuvos klausytojus pakvies į išskirtinį dainų ir melodijų vakarą, kur ištrynę visas ribas tarp scenos ir publikos, užburs klausytojus romantiškomis kompozicijomis. Artėjant koncertui, atlikėjai sutiko papasakoti mūsų skaitytojams, kokius iššūkius tenka įveikti repeticijų metu.


- Vaida, esate žinoma dainininkė ir televizijos laidų vedėja. Tačiau jau esate žengusi į sceną su Zbignevu Levickiu projekte „Auksinės klasikos ir miuziklų dainos“. Kas paskatino ryžtis naujam eksperimentui ir išbandyti save kitokiame amplua?

REKLAMA


- V.Genytė: Iš tiesų, tai pati idėja yra auksinė. Ir aš labai dėkinga likimui, kad toks didis ir gerbiamas muzikantas kaip smuikininkas Zbignevas Levickis, pasikvietė mane į bendrą projektą. Džiaugiuosi, kad jis pasitikėjo manimi, patikėjo mano galimybėmis kartu įgyvendinti šį projektą. Žinoma, man tai labai didelis iššūkis, nes toks projektas man bus pirmas gyvenime. Niekuomet nebuvau pagalvojusi, kad panašioje idėjoje kada gausiu galimybę sudalyvauti. Džiaugiuosi, kad tam ryžausi.


- Intriguojanti „Netikėtų meilės istorijų“ programa, nuostabūs, visame pasaulyje žinomi kūriniai pateikiami naujai. Išdainuotus išgirsime klasikos kūrinius, kuriuos esame įpratę girdėti atliekamus tik instrumentiškai. Kodėl pasirinkote būtent tokią koncepciją?


- Z.Levickis: Manau, taip atsitiko pirmiausia todėl, kad aš pats esu kilęs iš instrumentinės muzikos ir daug metų man dirbant orkestre, mano rankoms yra tekę atlikti labai daug įvairių kūrinių. Turbūt yra labai mažai pasaulyje klasikos kūrinių, kurių nežinočiau. Bet prieš tai buvę projektai, buvo tik instrumentiniai, o mes visi žinome, ir pasaulyje yra pripažinta, kad vokalas labai pagyvina koncertą.

REKLAMA


Tuo pačiu visą vakarą klausantis vien vokalo, gali atsirasti ir instrumentinės muzikos stygius. Tad tikime, jog smuiko ir vokalo idėja projekte atskleis tiek balso grožį ir gebėjimus, tiek naują smuiko veidą. Labai džiaugiuosi, kad prisijungė puikus gitaristas Alex Ten, Vilniaus senamiesčio kvartetas ir perkusininkas Viktoras Krasauskas. Galima sakyti, jog prisiminsime laikus, kai balsas buvo ne dominuojantis, o kaip fonas ar spalva. Mūsų pasirodymuose balsas bus labai įvairus: deklamuos, melodizuos, improvizuos. Taip siekiame atskleisti balso galimybes ir turtingumą. Svarbiausia jį išlaisvinti iš bet kokių rėmų ir nusiimti kaukę, kad neva atlikėjas turi tik vieną balsą.

- V.Genytė: Taip, projektas žavi tuo, kad būtent instrumentinės kompozicijos bus supintos su variacijomis, su balsu, su smuiko, balso, gitaros improvizacijomis. Visa tai yra labai žavu ir labai drąsu. Klasiką aš labai myliu ir nepaprastai ją gerbiu. Dažnai mes esame įpratę manyti, kad klasika yra šventas reikalas. O metamorfozės yra labai drąsu. Zbignevas tai puikiai įvaldęs, tad dirbant kartu, aš juo labai pasitikiu, klausau jo idėjų ir minčių, stengiuosi, viską padaryti teisingai.


Žinote, neslėpsiu, jog išgirdusi Zbignevo idėjas, ne kartą kaip reikiant nustebau. Kai išgirdau, jog atliksime Bolero, aš iš karto paklausiau, ką aš ten dainuosiu. O Zbignevas ramiai atsakė, kad ten yra melodija. Ir tokių staigmenų buvo labai daug. Tačiau prieš pasirodymus jau ramiau, viskas man labai įdomu ir džiaugiuosi, kad turiu galimybę įgyvendinti tokį išskirtinį projektą. Aš labai dažnai girdžiu, jog dainuoju tai, kas man patogu ir taip beveik niekuomet neišeinu iš savo komforto zonos. Iš pradžių maniau, kad šis projektas bus mano didžiausias išėjimas iš komforto zonos, o jau įpusėjus repeticijoms, pajutau, kaip man tai artima. Palaipsniui tai, kas atrodė neįmanoma, man tapo komforto zona.



- Ko reikėtų tikėtis klausytojams, kurie jau gruodžio 6 d. atvyks į Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčią išgirsti Jus projekte „Netikėtos meilės istorijos“?


- V.Genytė: Visų pirma, tai gražios, kokybiškos, įdomios muzikos, malonaus ir jaukaus vakaro, kuriame nuskambės išskirtiniai sprendimai, kurių klausytojai bus dar niekuomet negirdėję.


Renginį organizuojanti prodiusavimo kompanija „Arts Libera International“ kviečia nepraleisti progos ir apsilankyti išskirtiniame meno spektaklyje kur muzika ir artistų meistriškumas sugriaus sienas.


Bilietus platina Tiketa.lt:
www.tiketa.lt/LT/netiketos_meiles_istorijos_17537








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)