Istorinė Prezidentūra prisimins čempionus

Istorinė Prezidentūra prisimins čempionus


2017 m. lapkričio 30 d., ketvirtadienį, 17 val. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33) visuomenei pristatomi Leono Karaliūno, pirmojo Lietuvos krepšinio muziejaus įkūrėjo, dokumentinis filmas, knyga ir archyvinių fotografijų paroda „Pirmieji čempionai“.


Renginio metu bus sugrįžta į tas dienas, kai prieš 80 metų Lietuvos krepšinio rinktinė pirmą kartą pasidabino Europos krepšinio čempionų aukso medaliais, o Lietuvą užliejo pirmoji krepšinio karštligė. Paroda veiks iki 2018 m. sausio 28 d., o knygą ir filmą bus galima įsigyti su autoriaus autografu. Renginį veda sporto žurnalistas Mantas Krasnickas.


Joniškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Leonas Karaliūnas meilę krepšiniui išreiškė parašydamas ir išleisdamas virš dvidešimt fotoalbumų ir knygų apie Joniškį, Žagarę, sportininkus, garsinančius Lietuvą ir Joniškio kraštą. Nuolatos organizuoja asmenines fotonuotraukų parodas, renginius, nuoširdžiai bendrauja ir bendradarbiauja su nevyriausybinėmis ir kitomis organizacijomis.

REKLAMA


Leonas Karaliūnas pirmąją dokumentų ir fotografijų parodą apie II Europos krepšinio čempionatą Rygoje atidarė 2017 m. liepos 6 d. Joniškyje. Autorius pristatė sukurtą dokumentinį filmą „Pirmieji čempionai“ bei iliustruotą leidinį „Pirmieji čempionai: II Europos krepšinio čempionatas: faktai ir skaičiai“. Pristatymai jau įvyko Rygoje (Latvijos Respublika), Šiauliuose, Klaipėdoje, Vilniuje.


Dokumentiniame filme ir iliustruotame leidinyje pasakojama apie 1937 m. Europos krepšinio čempionatą Rygoje, kovas ir emocijas, Lietuvos krepšininkų laimėjimus, tapus II Europos krepšinio čempionato nugalėtojais. Knygelėje išsamiai aprašomas mūsų krepšininkų pergalingas grįžimas su iškovotu laimėjimu namo į Lietuvą, jų susitikimai Joniškyje, Šiauliuose, Radviliškyje, Kėdainiuose, Kaune ir kitur.


Renginį organizuoja Istorinė Prezidentūra, Joniškio krepšinio muziejus ir VDU Menų fakulteto „Meno projektų valdymo“ kurso magistrantės. Girą tiekia bravoras „Volfas Engelman“, o pyragą kepa Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)