Kristina Stalnionytė. „Kelias į Santjago de Kompostelą“

Kristina Stalnionytė. „Kelias į Santjago de Kompostelą“


42 dienos, 775 kilometrai. Kelias, kuprinė, nutrintos kojos. Tai pasakojimas apie vieną piligrimystę ir piligrimus iš viso pasaulio. Išilgai Šiaurės Ispanijos nusidriekusiu Šv. Jokūbo keliu piligrimai mina jau daugiau nei tūkstantį metų.


Pasak legendos, IX a. Iberijos pusiasalyje klaidžiojęs piemuo naktį išvydo akinamai ryškią žvaigždę ir, eidamas jos link, surado oloje paslėptą šv. Jokūbo kapą. Šią legendą žino kiekvienas piligrimas, kulniuojantis į kapo vietoje atsiradusį Santjago de Kompostelos miestą.


Žingsniuojant knygos puslapiais kartu su Kristina prieš akis skleidžiasi keturių Šiaurės Ispanijos regionų kultūra, papročiai, architektūra, menas, virtuvė, vyndarystė. Tai gyva, smagi, įkvepianti kelionės istorija. Naujasis knygos leidimas iliustruotas 200 spalvotų nuotraukų, atvartuose išspausdintas Šv. Jokūbo kelio žemėlapis, kuriame pažymėtos autorės nakvynės vietos. „Šiandien į Santjagą eina įvairių tikėjimų žmonės. Kelias atspindi juos visus, o mano knyga atspindi Kelią“, – sako Kristina.

REKLAMA


Knygos veikėjai, bendraudami vienas su kitu ir patirdami nuotykių, pasakoja skaitytojui šiandienę Kelio realybę, supažindina su Šiaurės Ispanijos kultūra, piligrimų legendomis, simboliais. Knygoje daug praktinės ir istorinės informacijos, naudingos keliaujantiems į Kompostelą.


Knygą galima įsigyti iš autorės internetu www.kristinastalnio.com.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>