Maltiečiai: “Ačiū Jums visiems dar kartą“

Maltiečiai: “Ačiū Jums visiems dar kartą“


Kasmetinė senelių paramos akcija „Maltiečių sriuba“ baigėsi, jos tikslas buvo surinkti 260 tūkstančių eurų. Tokios sumos reikia, kad visus metus maisto ir kitos paramos sulauktų maltiečių globojami senoliai. Paramos koncerto ir du mėnesius trukusios akcijos metu surinkta ne visa reikiama suma, tad nuspręsta akciją pratęsti. Ir lūkesčiai pasiteisino – geros valios žmonių dėka trūkstamus 40 tūkst. eurų pavyko surinkti.


Norime visiems aukojusiems padėkoti, kad patikėjote maltiečių pažadu padėti silpnajai mūsų visuomenės daliai – ligotiems ir vienišiems senoliams. Neabejingi kitų skausmui žmonės, įmonės, žiniasklaidos priemonės, valdžios, meno ir sporto atstovai aukojo lėšas, dalyvavo renginiuose, prisidėjo darbais.


Maltiečiai: “Ačiū Jums visiems dar kartą“


Startavę Vilniuje, V. Kudirkos aikštėje, „Maltiečių sriubos“ renginiai vyko 40 Lietuvos miestų, 14 valstybinių institucijų. Akcijos laikotarpiu socialiniame tinke „Facebook“ žymūs žmonės kvietė Lietuvą į grotažyme „Be jūsų nebūtų mūsų“ pažymėtą diskusiją apie varganą senatvę, ieškojo tokios bėdos priežasčių ir išeičių. Supratome, visuomenę jaudina sunkios senatvės problemos – juk Lietuva sparčiai amžėja, o mažos pensijos tikrai nežada sočios ir orios vyresnio amžiaus žmonių ateities.


Apie visuomenės supratimą liudija akcijos pratęsimo rezultatai – ne tik surinkta reikiama suma, bet ir sulaukta įmonių pagalbos. Pirmiausia atsiliepė maistą gaminančios įmonės: Vilniuje kavinė „Plum Bum“ kasdien nemokamai vaišina 3 sostinės senolius, Akmenės rajone, Ventoje, irgi 3 senoliai visą sausį kasdien buvo maitinami maltiečių sriubą verdančios įmonės sąskaita, Tauragėje „Požerūnų malūnas“, paprastai gaminantis maistą maltiečių vaikų dienos centrui, pasisiūlė visą mėnesį neatlygintinai virti sriubą senoliams.

REKLAMA


Maltiečiai: “Ačiū Jums visiems dar kartą“


Prie senolių paramos maistu prisidėjo ir verslo įmonės. AB „Kauno Grūdai“ atvežė maltiečių globotiniams 1000 dėžių greitai paruošiamų košių ir makaronų. „Nestle Baltics“ paaukojo 667 dėžes per kelias minutes pagaminamų sriubų. Šaltuoju metų laiku, kai keliai į vienkiemius užpustyti ar apledėję, toks maistingas greitas, bet šiltas maistas yra tikras išsigelbėjimas silpnos sveikatos seneliams.


Netoli Aukštadvario gyvenantis senolis Tautvilas nė nebuvo ragavęs tokių skanėstų, dabar jis su savo dviem draugeliais šuniukais ramiai gali laukti pavasario gardžias košes ir sriubas skanaudami.


Su didžiausiu dėkingumu minime ir ištikimuosius maltiečių partnerius – tai „Fazer Lietuva“, remiantis „Gardėsio“ duonos gaminiais, ir „Maisto bankas“, kartu besirūpinantis vargstančiųjų maitinimu.


Maltiečiai: “Ačiū Jums visiems dar kartą“


Sakysite, kas čia ypatingo – kelios nemokamo valgio lėkštės kavinėje, šilta košė šaltoje trobelėje, duonos riekė prie sriubos... Bet visa tai matuojama kita išraiška – atjautos, pagarbos, gebėjimu išgirsti seno žmogaus tylėjimą. Dažnam jų pačiam sunku paprašyti, sunku pripažinti, kad reikia pagalbos.


Už juos kreipiamės mes – pamatykite senų žmonių laukimą. Reikia jiems ne tik valgio, labai trūksta bendravimo, išklausymo. Džiugu, kad neseniai maltiečių pagarsinta skurstančio kompozitoriaus istorija taip greitai sulaukė norinčiųjų padėti – Vilniaus Antakalnio bendruomenė įsipareigojo lankyti kompozitorių, apie pagalbą teiravosi ir pavieniai asmenys.


Maltiečių akcijų ir straipsnių tikslas ne tik rinkti aukas senolių paramai, bet ir priminti – dovanokime garbaus amžiaus žmonėms savo laiką, dėmesį. Kol nevėlu, juk mūsų žilagalvių buvimas toks trapus... Ačiū visiems dar kartą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)