Nacionalinės spaudos leidėjai telkia jėgas

Nacionalinės spaudos leidėjai telkia jėgas


Registrų centre įregistruota organizacija „Nacionalinė spauda“, kuri jungia kompanijas, leidžiančias nacionalinius spaudos leidinius.

Asociacijos steigėjai yra UAB „Savaitė“, leidžianti vieną iš populiariausių žurnalų Lietuvoje „Savaitė“, dvisavaitinį žurnalą „Namie ir sode“ bei mokslo populiarinimo žurnalą „Ar žinai, kad?“, UAB „Media bitės“, leidžianti ką tik atnaujintą žurnalą „Žmonės“, taip pat žurnalus „Laima“, „Ji“, „Edita“ bei UAB „Lietuvos rytas“, leidžiantis didžiausią dienraštį tuo pačiu pavadinimu. Asociacijos vadovu išrinktas Mindaugas Reinikis.


Į asociaciją „Nacionalinė spauda“ susivieniję leidinių vadovai pagrindiniais tikslais įvardija spausdinto žodžio populiarinimą, geresnį kokybiškos spausdintos žiniasklaidos prieinamumą atokiuose Lietuvos kampeliuose gyvenantiems žmonėms.


Asta Jelinskienė, UAB „Savaitė“, vienos iš asociacijos steigėjų vadovė, sakė: „Spauda geba įtaigiai atspindėti mūsų įdomų, kunkuliuojantį gyvenimą, nes tai seniausia ir patikimiausia žiniasklaidos priemonė. Esame atsakingi už lietuviško žodžio gyvavimą, susivieniję ir pasitardami tą žodį skleisime toliau ir garsiau“.

REKLAMA


Tomas Balžekas, UAB „Media bitės“, vienos iš asociacijos steigėjų, vadovas sako, kad nacionalinės spaudos leidėjai turi platesnę atsakomybę ne tik prieš savo skaitytojus, bet ir prieš visuomenę: „Jungdamiesi į bendrą asociaciją mes įsipareigojame tiek skaitytojams, tiek patiems sau atitikti aukštus standartus, kuriuos išlaikydami prisidėsime prie labiau išprususios, žinančios, skaitančios visuomenės“.


„Nacionalinė spauda“ planuoja bendradarbiauti ir su kitomis žiniasklaidos priemones vienijančiomis organizacijomis.


„Kai kurie klausimai, liečiantys ir nacionalinę, ir regioninę spaudą sutampa, lygiai kaip ir kai kurios temos, kurios aktualios nacionalinės spaudos leidėjams ir apskritai žiniasklaidos priemonėms, nesvarbu, kokio dydžio jos bebūtų“,– sako asociacijos vadovu išrinktas Mindaugas Reinikis.


Tikimasi, kad greitu laiku asociacijos gretas papildys ir daugiau narių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>