Vilniaus oro uoste eilėse stovėti teks trumpiau

Vilniaus oro uoste eilėse stovėti teks trumpiau


Nauja patikros eilė, atsinaujinusi bilietų skenavimo patikra ir papildomi darbuotojai. Dėl šių priežasčių šį lapkritį Vilniaus oro uosto keleiviai eilėje prie aviacijos saugumo patikros stovėdavo vidutiniškai 8 minutes. Tai – 5 minutėmis, kitaip tariant – trečdaliu trumpiau nei prieš metus. Oro uosto atstovai džiaugiasi, kad mažesnes eiles pavyko užtikrinti net ir augant keleivių srautui – jų praėjusį mėnesį aptarnauta net 18 proc. daugiau nei pernai.


Nuo 134 iki 160 aptarnautų asmenų per valandą. Tiek ūgtelėjo vidutinis vienoje įprastinėje aviacijos saugumo patikros eilėje aptarnautų keleivių skaičius šių metų lapkritį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2016 m.

Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas pažymi, kad nors šis rodiklis ir atspindi tik laiko, praleisto laukiant eilėje, vidurkį, tačiau bendra tendencija nuteikia optimistiškai.


Vilniaus oro uoste eilėse stovėti teks trumpiau


„Be abejo, kai kuriems keleiviams, ypač piko metu, eilėje teko praleisti daugiau nei 8 minutes. Vis dėlto, matome, kad oro uoste įdiegtos naujovės pasiteisino ir, apskritai, eilės trumpėja. Praėjusių metų lapkritį laukimo eilėje vidurkis buvo 13 minučių. Žinia apie trumpesnes eiles ypač džiugina artėjant didžiosioms metų šventėms, kai keliaujančiųjų skaičius tradiciškai šokteli“, – teigia Vilniaus oro uosto vadovas.


Pasak O. Martenso, pasiekti tai, kad keleiviai eilėse stovėtų trumpiau, pavyko įgyvendinus keturis pokyčius.


„Pirmiausiai pati patikros zona buvo pertvarkyta - stalai perdėlioti taip, kad keleiviai turėtų daugiau vietos nusiimti reikiamus drabužius, sudėti asmeninius daiktus į dėžes, todėl dabar ruoštis pačiai patikrai vienu metu gali daugiau žmonių. Be to, nuo šiol bilietas tikrinamas dar prieš keleiviui atsistojant į eilę ir patikroje jo rodyti jau nėra būtina. Šiemet buvo padidintas ir keleivius tikrinančių jaunesniųjų inspektorių bei patikros asistentų skaičius – nuo 16, kiek buvo pernai, iki 35. Na, ir galiausiai, įrengėme papildomą, jau septintą patikros postą“, – eiles sumažinusius veiksnius vardija O. Martensas.


Sostinės oro uostui vadovaujantis O. Martensas džiaugiasi ir aplinkybėmis, dėl kurių pavyko sutaupyti keleivių laiką. Bendras Vilniaus oro uoste aptarnautų keleivių skaičius nuolat auga ir 2017 m. nėra išimtis. Šiemet šis rodiklis ūgtelėjo beveik penktadaliu, t. y. 18 proc.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>