Naujos knygos

* * * * * * *


Naujos knygos


Leonardo Padura


„Sudie, Hemingvėjau“


Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla


Šiuolaikinio Kubos rašytojo Leonardo Paduros kriminaliniame romane – išmonės ir faktų mišinys. Prie pat Kubos sostinės Havanos prisiglaudusioje sodyboje, kurioje prieš penkias dešimtis metų gyveno garsusis amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingvėjaus, atogrąžų audra išplauna žmogaus palaikus ir Federalinio tyrimų biuro agento ženklelį. Aiškinti šios paslapties kviečiamas atsistatydinęs policijos tyrėjas Marijas Kondė. Garsiojo rašytojo gyvenimo bei kūrybos žinovas, svajojęs tapti rašytoju, nenoriai imasi senos bylos.


Kas gi vis dėlto nutiko 1958-ųjų spalio 3-iąją? Aiškėjant skandalingoms senų įvykių aplinkybėms, Kondė iš naujo pažvelgia į dar vaikystėje susikurtą Tėčio Hemingvėjaus portretą.


Naujos knygos


* * * * * * *


Naujos knygos


Romualdas Granauskas


„Rūkas virš slėnių“


Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla


Tai reto grožio stiliumi parašytas vieno iš didžiųjų mūsų rašytojų romanas. Jonas ir Milda Marija likimo tarsi skirti vienas kitam, bet glamonės, bučiniai, pasižadėjimai dūžta, nes gal tie žmonės negali stipriai mylėti? Tai – neišsipildžiusios meilės romanas su charakteringais vyro ir moters paveikslais, jaunystės ir brandos džiaugsmais ir praradimais, jaudinančiomis likimų linijomis, įspūdingomis įvykių ir žodžių sąšaukomis. Laikas – nuo prieškario iki šių dienų – vaizduojamas tiek, kiek jis paliečia tikrą žmonių gyvenimą. Ir šviesų, ir tragišką.


Pastelinėmis spalvomis dailintoje dailininkės Deimantės Rybakovienės kuriamoje serijoje jau išleistos Romualdo Granausko knygos „Baltas liūdesio balandis“, „Kai reikės nebebūti“ ir „Duburys“.


Naujos knygos








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)