Sausio 13-ąją vėl kviečiama įsisegti neužmirštuolės žiedą

Sausio 13-ąją vėl kviečiama įsisegti neužmirštuolės žiedą


Kitą savaitę minint Laisvės gynėjų dieną, lietuviai vėl raginami kritusius kovoje už laisvę prisiminti įsisegant neužmirštuolės žiedą.


Antrus metus iš eilės aukos, surinktos specialius ženkliukus, bus skiriamos Krašto apsaugos savanorių pajėgoms (KASP) remti, pranešė akcijos koordinatoriai.


Neužmirštuoles gyventojai kviečiami įsigyti „Narvesen“ ir „Lietuvos spaudos“ prekybos vietose. Taip pat išlieka galimybė nemokamai neužmirštuoles parsisiųsti iš tinklalapio www.neuzmirsk.lt.


„Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint pagerbti kovotojus už laisvę, o pačios neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti ir šiandien“, – sako akcijos rengėjai.


Pernai „Neužmirštuolės“ akcijos metu surinktomis lėšomis KASP turėjo galimybę įsigyti du naktinio matymo prietaisus ir reikiamus priedus. Taip pat nupirkta būtiniausių kario ekipuotės daiktų, kurie buvo perduoti Ukrainos šalies gynėjams.


„Labai vertiname „Neužmirštuolės“ akcijos organizatorių pasirinkimą remti Savanorių pajėgas. Juk savanorystė glaudžiai sieja Sausio 13-osios didvyrius ir šių dienų laisvės sergėtojus – KASP karius savanorius. Dėkojame visiems palaikiusiems šią idėją pernai, ir užtikriname, kad šiemet gauta parama bus taip pat tikslingai panaudota Krašto apsaugos savanorių koviniam rengimui stiprinti“, – pranešime cituojamas KASP vadas plk. Arturas Jasinskas.

REKLAMA


Sausio 13-ąją vėl kviečiama įsisegti neužmirštuolės žiedą


Sausio 13-oji Lietuvoje minima kaip Laisvės gynėjų diena, pagerbiant žuvusiuosius 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje.


Sovietai tuomet karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo SSRS.


1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių. Buvo sužeista daugiau kaip tūkstantis beginklių žmonių.


Nors sovietų kariams pavyko užimti Televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, jie neišdrįso pulti tūkstančių žmonių saugomo tuometinės Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pastato.


Pagal BNS inf.
ELTA nuotr.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)