„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.

„SAVAITĖ“ REKOMENDUOJA


Renginiai sausio 2 – 8 d.


Sausio 2 d. Pirmadienis


Neformalaus ugdymo stovykla „Pažink save“ žiemos atostogų metu
Vieta: Eduardo Balsio menų gimnazija, Klaipėda
Laikas: 10 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


„Pažink save“ – tai stovykla skirta mokyklinio amžiaus jaunuoliams, norintiems išmėginti save ir tobulėti per daug įvairiausių veiklų: Aikido, kaligrafija, žongliravimas, teatro raiška, kalvystės menas, muzikos kūrimas, modernusis šokis, dainavimas irkitos veiklos, kurios puikiai dera su ilgai išliekančiais įspūdžiais ir naudinga patirtimi, orientuota į asmenybės ugdymą, savęs pažinimą ir savo vertybių suvokimą. 


* * *


Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 18:40 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Daugkartinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas, Kauno „Žalgiris“, jau eilę metų įrodinėja savo aistrą krepšiniui ir siekia pergalių kiekvienose rungtynėse. Rungtyniavimas LKL yra ne tik puikus būdas tobulinti komandos žaidimą, bet ir pati tinkamiausia vieta dovanoti ištikimiems sirgaliams nuostabų reginį bei sukurti aukšto lygio krepšinio spektaklį.


Jau 24-ajame LKL sezone Kauno „Žalgiris“ gali neabejotinai pasigirti moderniausia ir geriausiai Europos klubų vertinama krepšinio arena. Remiantis šios tvirtovės sienomis ir sirgalių palaikymu, Kauno klubas tikisi atlaikyti visų Lietuvos ekipų pasipriešinimą. Kurkime šlovingą komandos istoriją visi kartu!



Sausio 3 d. Antradienis


Spektaklis „Bjaurusis“
Vieta: Nacionalinis Kauno dramos teatras
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Letė manė jog jis yra normalus. Supratęs kad jis yra negražus, pagalbos kreipėsi į plastikos chirurgus. Ir tik nuėmus tvarsčius jis suvokė jog galima būti ir pernelyg gražiam...


Aš taip savęs ilgėjausi. Aš savęs taip pat, visada apie save galvojau, kai tik aš save pirmą kartą pamačiau. Nebegaliu be savęs gyventi. Be savęs turėčiau numirti, jei save prarasčiau. Daugiau niekada nenoriu savęs palikti. Galėčiau taip valandų valandas žiūrėti į save. Kaip aš kvepiu… Aš save myliu.


* * *


George Michael In Memoriam
Vieta: Muzikinis teatras „Legendos klubas“, Vilnius
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


George Michael‘as – tai pop muzikos legenda, kuri pastaruosius keletą dešimtmečių inspiruoja romantiškiausius ir svajingiausius jausmus milijonams šio dainininko fanų. Ironiška, tačiau šios Kalėdos George Michael buvo „paskutinės“, kaip ir jo bene garsiausioje dainoje „Last Christmas“. Atlikėjo garbei Sausio 3 dieną, 20 valandą įvyks vienintelis GEORGE MICHAEL IN MEMORIAM koncertas skirtas jį prisiminti.


Koncerte „George Michael In Memoriam“ jo garsiausius kūrinius atliks SASHA SONG, kuris jau penkerius metus koncertuoja visoje Europoje su šiuo pasirodymu.


Svečiams skambės G. Michaelo dainos: „Last Christmas“ „Patience“, „Fast love“, „Faith“, „Too Funky“, „Amazing“, „Jesus To A Child“, „Kissing A Fool“, „Don't Let The Sun Go Down“, „Outside“, „Careless Whisper“, „Freedom ’90“ ir kitos populiariausios George Michael dainos.



Sausio 4 d. Trečiadienis


Spektaklis „Atranka“
Vieta: Kauno miesto kamerinis teatras
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Romantinė komedija už staliukų


Du pagyvenę aktoriai – žinomas pagrindinių vaidmenų artistas ir mažai žinoma gastrolinių spektaklių aktorė – patenka į atranką, kur jų paprašoma suvaidinti ištrauką iš „Romeo ir Džiuljetos“. Mintinai žinomi Šekspyro tekstai kaip tyčia pradeda painiotis. Ne tik su „Hamletu“, ir ne vien dėl amžiaus. Įtartina atranka, kurios ilgokai tenka laukti, suartina kolegas netikėtiems atradimams…


Teatriškai romantiška meilės istorija prieškalėdiniam stebuklo laukimui ir sužvarbusių jausmų atgaivinimui.


* * *


Spektaklis „Baltas sodininkas“
Vieta: Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Spektaklis „Baltasis sodininkas" – tai kelionė po Vytauto Kernagio Lietuvą, klausantis jo dainų. Ne tik po išorinę – okupuotą, išsivaduojančią ir atgimstančią, bet ir po vidinę Lietuvą – sielos, vienatvės, amžinybės namus.


Tai nebus biografinis ar dokumentinis spektaklis, tiesiog sceninis portretas – keisto sovietinio bei post'sovietinio laikmečio ir dar keistesnio artisto, gyvenusio jame. Artisto, nepaklususio dogmoms ir štampams, kūrusio savas žaidimo ir gyvenimo taisykles, kurių pagrindiniai požymiai – optimizmas, žaismingumas, ironija su nedideliu melancholijos prieskoniu ir laisvė.


Neįmanoma scenoje atkartoti maestro Vytauto Kernagio žavesio, tad ir nebus stengiamasi tai daryti. Šį kartą vaidmenį kurs Ainis Storpirštis, kuris yra labiau bravūriškas, revoliucingas, chuliganiškas, estetinis novatorius – toks jaunystėje ir buvo V.Kernagis. Nuolatinė priešprieša tarp sceninės kaukės ir nesumeluoto sielos virpesio – kiekvieno menininko duotybė ir kryželis. Ne tik Kernagio.



Sausio 5 d. Ketvirtadienis


Kęstutis Vasiliūnas „Memento Mori“
Vieta: VDA parodų salė „Titanikas“, Vilnius
Laikas: 17 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Kęstutis Vasiliūnas nebijo kalbėti apie mirtį, nebijo kalbėti, paversdamas ją įpaveikslinta ikona, atpažįstamu, nuo XV a. pasikartojančiai vaizduojamu Danse Macabre  pavidalu arba pakviesdamas sudalyvauti ne iškart arba iškart, perskaitomose alegorijose.


Kęstučio Vasiliūno estampai – ne tik kupini „persiklojančių prasmių“, metaforų bei alegorijų, jie pakankamai sudėtingi ir techniniu požiūriu. Didžiausio formato drobėje, kartais ir popieriuje atspausti darbai yra sutverti koliažiniu principu, kai medžio klišės viena po kitos gula plokštumoje tarsi „beorėje erdvėje“, kiekvieną kartą kitaip, atgydamos įvairuojančiomis spalvomis, kintančiu figūrų ritmu. Kęstutis, gerai pažinęs tiek klasikines europietiškas medžio raižybos technikas bei galimybes, tiek nemažai praktikos įgavęs ir Rytų tradicinėse medžio raižybos dirbtuvėse, visiškai nesibodi taikyti ne „diurerišką“, o kinietišką medžio raižybos techniką, brūkšnys po brūkšnio atakuodamas paviršių vertikaliais, ekvilibristiškais rėžiais bei punktyrais.

REKLAMA


* * *


Elektroninis Baltasis Kiras
Vieta: „Movido“, Kaunas
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Elektroninis Baltasis Kiras – itin intriguojanti Baltojo Kiro versija: įprastus instrumentus pasitinka sintezatoriai ir kompiuterio elektronika. Tai – savotiška Rub-A-Dub judėjimo, prasidėjusio Jamaikoje po Bob Marley mirties, interpretacija.


Taip pat programoje ir akustinis Baltasis Kiras, tad tokie kūriniai kaip „Lūpytės“, „Saulė Šviečia“ ir t.t. suskambės irgi.


Renginį papildys ir interviu su grupės vokalistu.



Sausio 6 d. Penktadienis


Miuziklas „Karmen“
Vieta: Kauno valstybinis muzikinis teatras
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Frank Wildhorn, Norman Allen ir Jack Murphy miuziklas „Karmen“ pasakoja šiuolaikinę istoriją, paremtą puikiai žinoma Prospero Mérimée novele, kurią labiausiai išgarsino tuo pačiu pavadinimu sukurta G.Bizet opera. Tačiau šie minėti kūriniai davė miuziklo autoriams tik pagrindinių istorijos veikėjų charakteristikas ir siužeto esmę. Naujame miuzikle pagrindinių veikėjų tarpusavio santykiai, raida kreipiama gerokai nūdienai artimesne linkme, veiksmas vyksta mūsų dienomis, tad ir pasakojimo kontekstas labiau artimas ir suvokiamas.
Karmen čia yra modernaus cirko, garsėjančio unikaliai drąsiais triukais, artistė. Karmen pateisina savam vardui priskirtas savybes - nesuvokiamą drąsą, gyvenimo džiaugsmo troškimą ir beatodairišką tikslo siekimą… Tai atsispindi ir veržlioje, dramatiškoje muzikinėje medžiagoje, įdomiai supintose siužeto linijose. Šalia pagrindinio Karmen, Chosė, Garsija trikampio miuzikle persipina dar vienas trikampis – Chosė, Katarina ir naujas veikėjas – Katarinos tėvas. Pastarasis yra miesto, kuriame vyksta veiksmas, meras, kuris ne tik siejamas su akivaizdžia kriminaline aplinka, bet yra tiesiog pagrindinis tokios veiklos reiškėjas.
Miuzikle garsioji Karmen istorija įgauna netikėtų posūkių, kuriuos lemia kūrėjų siekis suteikti žinomai dramai šiuolaikiškumo.


* * *


Šiuolaikinio lindyhopo spektaklis „Partners“
Vieta: „Menų spaustuvė“, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Nuotaikingas lindyhopas, staiga atsidūręs naujoje, šiuolaikinio šokio šviesoje, jam neįprastoje muzikoje ir penkių jaunų šio šokio entuziastų rankose tapo šiuolaikinio lindyhopo spektakliu „Partners“.


Anot autorių, tai pasakojimas apie partnerystę plačiąja prasme: ką reiškia būti partneriu, su kokiais sunkumais susiduriame būdami partnerystėje su kitu žmogumi ir kodėl ieškome tobulo partnerio. Neišvengiamai priklausydami tam tikrai socialinei grupei, esame apsupti aplinkinių, bandome užmegzti ryšius su kitais, tačiau atskirų žmonių santykiai bei kylantys konfliktai dažnai paliečia visą grupę.


„Partners“ gimė iš asmeninių kūrėjų patirčių, ieškant sąsajų tarp to, kas vyksta šokio ir kasdieninio gyvenimo partnerystėse, bandant suprasti, kaip galime kurti ir išlaikyti santykius su kitais.



Sausio 7 d. Šeštadienis


Operetė „Vienos kraujas“
Vieta: Kauno valstybinis muzikinis teatras
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Operetėje parodijuojami Vienos kongreso, vykusio 1814 m., įvykiai. Jo dalyvių lozungas buvo „mylėti, o ne kariauti”, ir aukšti kongreso svečiai uoliai jo laikėsi.


1985 ir 2001 m. operetė buvo atnaujinta. 1985 m. jį atnaujino režisierė Aldona Ragauskaitė, o 2001 m. – Gintas Žilys, dirigentas Julius Geniušas, atnaujinimo dailininkė Janina Malinauskaitė.


2010 m. spalio 1 d. gyvenimą pradėjo trečią kartą atnaujintas VIENOS KRAUJO spektaklis, kuriame vaidmenis sukūrė beveik visi nauji atlikėjai. Šia operete kaip režisierius debiutuoja operetės žanro grandas, ilgametis teatro solistas, beje, šioje operetėje nuo 1985 m. dainavęs pagrindinį Ministro Pirmininko vaidmenį – Gediminas Maciulevičius.


Žiūrovų ištikimybė šiam spektakliui yra geriausias įrodymas, kad smagus siužetas ir nuostabi valsų karaliaus muzika laikui nepavaldi, spektakliu nori gėrėtis vis naujos žiūrovų kartos, tad atsinaujinęs didžiuliu būriu atlikėjų, jis tęs gyvenimą toliau.


* * *


A|CH šokio spektaklis „Otelas“
Vieta: „Žvejų“ rūmai, Klaipėda
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Vienas ryškiausių Anželikos Cholinos darbų – šokio spektaklis „Otelas”  sugrįžta į Lietuvos teatrų scenas.  Spektaklis 2006 metais buvo apdovanotas aukščiausiu teatro apdovanojimu „Auksiniu scenos kryžiumi”, tačiau Lietuvos publika turėjo galimybę pamatyti vos dešimtį šio spektaklio pasirodymų.  2013 metais pastatytas Maskvos J. Vachtangovo teatre ir pelnė premiją „Teatralo žvaigždė”.


Prabėgus dešimčiai metų vienas geriausių Anželikos Cholinos darbų vėl atgimsta scenoje. Choreografės manymu, norint papasakoti dramatišką Otelo istoriją,, reikia stiprių, talentingų ir brandžių asmenybių, kurių paieškos tęsėsi ne vienerius metus. Galiausiai pavyko surinkti stiprią trupę, todėl spektaklio atgimimas pagaliau tapo realus.

REKLAMA


Įsimintinus vaidmenis šokio spektaklyje sukūrė ypatingo talento artistai: Valerijus Suanovas (Otelas), klastingąjį Jagą įkūnija Martynas Kavaliauskas, tyrosios meilės etalonu – Dezdemona – tapo Karina Krysko, Kasijaus vaidmenį sukūrė Tomas Legenzovas.


Sausio 8 d. Sekmadienis


PREMJERA! (NE) GALIU TYLĖTI (NE) GALIU MYLĖTI!
Vieta: Muzikinis teatras „Legendos klubas“, Vilnius
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 2 – 8 d.


Spektaklis „(Ne) Galiu tylėti, (Ne) Galiu mylėti” kviečia į masinę juoko terapiją.


„Kitoks Teatras” žvarbiais žiemos vakarais siūlo išbandyti naują juoko terapiją ir kviečia į pašėlusią komediją – „(Ne) Galiu tylėti (Ne) Galiu mylėti” (rež. Ričardas Vitkaitis) Girstučio rūmuose.
Čia susitiks keturios charizmatiškos, krykštaujančios deivės – Gabija Ryškuvienė, Aušra Štukytė, Lina Rastokaitė ir Eglė Mikulionytė, pasiruošusios su gigantiška energija praskleisti savo neįtikėtinas gyvenimo istorijas. Į jų šurmulingą ratą įsilies ir profesionalaus juoko terapeuto kvalifikaciją pretenduojantis gauti Ramūnas Šimukauskas. Tad, spontaniški nevaldomi juoko seansai – garantuoti!


Jausmų vulkanais apipintame, fenomenaliai įtraukiančiame pastatyme keturios skirtingos, patrakusios herojės, gyvenančios amžiaus tarpsniuose nuo 25 iki 55 m., taps kaip niekad atviros ir atlapos net slapčiausias širdies kertes. Ech tie santykiai – tikra aukštoji matematika, kvantinė mechanika ir kosmonautika kartu sudėjus! O kur dar moterų iškalbingumas, juk jei per dieną apsilanko apie 60 tūkst. minčių, moterims būtinai norisi bent dalį (aišku, maksimalią!) iškalbėti. O vyrai nekalba ir nesiklauso, nors tu ką. Kartais atrodo lengviau prakalbint mūro sieną! Tad, kaipgi mums vieniems kitus suprasti?! Į pagalbą visada ateis draugės, turinčios patarimus visais gyvenimo atvejais. Bus linksma, karšta, intymu, o tarpais net siurrealu!







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>