„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.

„SAVAITĖ“ REKOMENDUOJA


Renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Gruodžio 26 d. Pirmadienis


Koncertas „Roko baladės“
Vieta: Vilniaus Kongresų rūmai
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Jei svajojate apie tikrą roko koncertą su geriausiais Lietuvos roko vokalistais ir pasauliniais roko klasikos hitais, jeigu norite iš tiesų pašėlti, dainuoti kartu, laikyti iškėlę rankas ir puikiai praleisti šventinį vakarą, nėra abejonių, kad „Roko baladės“ – tas koncertas, kuriame tiesiog privalote būti! Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius nepalieka abejingų – kaip ir visi rokeriai, jie truputį „blogi“, truputį pašėlę, beprotiškai žavūs, bet svarbiausia – visada tikri ir nuoširdūs. Savo dainomis ir charizma muzikantai kvies pasinerti į roko muzikos pasaulį, kupiną įvairiausių spalvų ir išgyvenimų. Čia nėra jokių ribų – tik laisvė būti savimi, drąsa pašėlusiai gyventi ir beprotiškai mylėti.


* * *


Leon Somov & Jazzu „Winter Is Coming“
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Daugiau nei 7 tūkstančius klausytojų sostinės Kalnų parke subūręs Leon Somov & Jazzu duetas neleidžia sau užmigti ant laurų ir rengia dar vieną koncertinį turą „Winter Is Coming“. Šiame įspūdingų šviesų ir gyvo garso pasirodyme skambės didžiausi romantiškojo dueto hitai: „Lower Than the Ground“, „Ką tu su manim darai?“, „Nieko apie mus“ , „Po mano oda“ ir daugybė kitų kūrinių. Koncerto organizatoriai žada - tai bus šilčiausios žiemos naktys!


Gruodžio 27 d. Antradienis


Komedija „Tiesa“
Vieta: Šiaulių kultūros centras
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Tai skoninga, prancūziškai ironiška istorija apie meilę, melą ir tiesą. Pagal paryžiečio dramaturgo Floriano Zellerio pjesę pastatytas spektaklis pasižymi charizmatiškais charakteriais ir provokuojančiu siužetu, meistriškai atskleidžiančiu visus žmogiškos prigimties atspalvius – nuo pačių tamsiausių iki šviesiausių pustonių.


Mišelis ir Laura, Paulius ir Alisa – dvi vidutinio amžiaus poros, siejamos tvirtų draugsytės ryšių. Tačiau Alisa nebegali pakelti kaltės jausmo – ji nori atskleisti savo vyrui tiesą apie romaną su jo geriausiu draugu Mišeliu. Tokiam Alisos sumanymui griežtai prieštarauja Mišelis – jis nė už ką nelinkęs atsisakyti patogaus dvigubo gyvenimo: aistringos meilužės Alisos ir išmintingos žmonos Lauros. Galima tik įsivaizduoti jo nuostabą sužinojus, kad Laura turi romaną su Pauliumi. Nejaugi tai tiesa? Įsižiedęs ir išsigandę Mišelis nuskuba pas savo žmoną atskleisti visų kortų. Tačiau tik tada jis suvokia, kad buvo įviliotas į gudrias pinkles, privertusias jį patį atskleisti savo neištikimybę.


Spalvingą istoriją ir aistringus veikėjus šiame spektaklyje kuria geriausi „Domino“ teatro aktoriai: Andrius Bialobžeskis, Lina Rastokaitė, Redita Dominaitytė, Evaldas Jaras, Aušra Štukytė, Algirdas Dainavičius, Darius Auželis, Neringa Varnelytė.

REKLAMA


* * *


Kalėdinė gero humoro dozė
Vieta: „Compensa koncertų salė“
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Britų mokslininkai įrodė: geriausia dovana – teigiamos emocijos! Todėl vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje Kitas Kampaskviečia per šventes dovanoti ne daiktus, o gerą nuotaiką. Juokas gydo sielą, gelbsti santykius, saugo nuo širdies ligų, valo plaučius, malšina skausmą ir degina kalorijas!


Improvizacijų šou „Gero humoro dozė“ – tai populiariausias „Kito kampo“ spektaklis, į kurį išperkami visi bilietai. Aktoriai niekada nežino, kokius pačius netikėčiausius žiūrovų pasiūlymus teks įgyvendinti scenoje, dėl to kiekvienas spektaklis – vienintelis, unikalus, niekada ir niekur nerodytas. 


Gruodžio 28 d. Trečiadienis


KLAMO KARAS
Vieta: Menų spaustuvė, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Mokyklų pasiekimais ugdant asmenybę vis dažniau abejojama ir visuomenėje, ir pačių mokinių tarpe. Kodėl taip yra? Kodėl kartais mes taip nekenčiame mokyklos? Kodėl mokinys ir mokytojas atsiduria skirtingose barikadų pusėse? Kodėl būtent po mokyklos stogu taip veši smurtas, patyčios, nepasitikėjimas savimi ir kitais? Kas iš viso šiandien yra mokykla: karo tarp mokytojų bei mokinių frontas ar savotiška ugdymo mašina?


Spektaklis „Klamo karas“ kuriamas siekiant šias problemas iškelti teatre kaip tam tikrame forume, kuriame susitinka visuomenė ir meno kūrinys. Šiame spektaklyje žiūrovas susiduria su, viena vertus, asmeniškai atpažįstama situacija, kurią, iš kitos pusės, regime iš tam tikros kritinės distancijos, kurią „Klamo karo“ kūrėjams ir publikai diktuoja pati vokiečių rašytojo Kai Henselio pjesė. Tai – aštrus tekstas apie santykius mokykloje, apie mokytojo-mokinio santykius, vieną iš sudėtingiausių atvejų nagrinėjant iš mokytojo perspektyvos.


* * *


Naktinės Personos „DEPE Show“
Vieta: „Švyturio“ arena, Klaipėda
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Šių metų gruodį ketvirtį amžiaus gyvuojančios „Naktinės personos” kviečia įvertinti savitą „Depeshe Mode” kūrybos interpretaciją.


Lietuviškieji „depešai“ surengs įspūdingus „DEPE SHOW“ pasirodymus šalies arenose. Panaši pasaulėžiūra – grandis, jungianti šias dvi skirtingas grupes. 


Savitos išraiškos formulės paieškos muzikantams buvo nemenkas iššūkis. Klausytojus „depešų“ įkvėpti koncertai turėtų nustebinti, nes rezultatas gerokai skirsis nuo kultinei britų grupei įprasto skambesio. Prie to stipriai prisidėjo projekte lygiaverčiu muzikiniu bendradarbiu tapęs „Electronic I” narys Vitas Vaičiulis, praturtinęs projektą gaiviu požiūriu.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Gruodžio 29 d. Ketvirtadienis


Naujieji metai su Marijonu
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Palydėkime 2016-uosius su Marijonu Mikutavičiumi!


Vienintelis šių metų grandiozinis atlikėjo koncertas vyks gruodžio 29 d. 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Vos paskelbus apie šou socialiniuose tinkluose, buvo nupirktas rekordinis bilietų kiekis! 


Paklaustas, koks gi koncertas bus šiemet, Marijonas šelmiškai šypsosi ir sako, kad toks, į kurį tikrai verta ateiti. Neabejojama, kad gerbėjai išgirs visas geriausias jo dainas, bet dainininkas prasitaria, kad pastaruoju metu jį pagavęs įkvėpimas, todėl galima tikėtis ir naujų kūrinių.


* * *


Santa Monika
Vieta: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Iškeitusi daugiatūkstantines arenas į Šv. Kotrynos bažnyčios sceną, o gausią muzikantų palydą į džiazo trio, dainininkė Monika Liu pradžiugins visus, išsiilgusius sielos atgaivos.
„Tokia sudėtimi viešai pasirodysiu, ko gero, pirmą kartą. Man neįprasta, bet labai gera dainuoti su šiuo trio. Kameriškumas leidžia išsiskleisti melodijos magijai, patirti jausmo ir muzikos alchemiją”, – sako atlikėja.
Jūsų laukia šventiškai jaukus vakaras, kurio metu skambės autoriniai kūriniai, džiazo klasika, kalėdinės dainos bei paaiškės kas slepiasi po koncerto pavadinimu…


Gruodžio 30 d. Penktadienis


Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas
Vieta: Klaipėdos kultūros fabrikas
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Ne viską, ką norėjom parodėm per šiuos metus, ne viską, ką galėjom išprakaitavom – todėl jaučiamės tikrai skolingi. O skolas reikia grąžinti prieš Kalėdas!
Kad jau Europos problemų sprendimą atidėjom pavasariui, negalim sau leisti mažiau energetikos, pokštų ir geros nuotaikos, todėl per artimiausias dvi savaites sukauptą sprogstamosios energijos perteklių su kaupu ištransliuosime gruodžio koncertų metu.


* * *


Teatralizuotas koncertas „Paryžiaus katedra“
Vieta: „Compensa“ koncertų salė, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Ypatinga meilės istorija, šimtmečiais jaudinanti žmonių sielas. Pasaulio klasikos vertybe pripažinto Viktoro Hugo romano „Paryžiaus katedra“ motyvais sukurtas koncertinis atlikimas Lietuvoje susilaukė pribloškiančio populiarumo.


„Paryžiaus katedra“ – tai istorija apie meilės ir aistros draskomą jaunos Esmeraldos širdį, apie blogio ir gėrio kovą, apie rūpestį ir atsidavimą, puikybės ir dorovės akistatą. Jauną čigonę pamilsta bažnyčios tarnas Frolo, dailusis kapitonas Febas ir išsigimęs varpininkas Kvazimodas. Jaunai čigonei lemta įsimylėti gražuolį Febą, tačiau Frolo niršdamas iš pavydo uždaro gražuolę į belangę. Ją išgelbėja kuprotas, tačiau tyros širdies turėtojas Kvazimodas. Esmeraldos likimas tragiškas, tačiau amžina meilė ir tyri jausmai Kvazimodo širdyje išlieka rusenti iki gyvenimo pabaigos.


Gruodžio 31 d. Šeštadienis


Moscow City Ballet „Gulbių ežeras“
Vieta: „Compensa“ koncertų salė, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Metų pabaigoje į Lietuvą sugrįš „Maskvos miesto baletas“ (Moscow City Ballet)! Gruodžio 28 d. Alytuje, gruodžio 29 d. Palangoje, gruodžio 30 d. Kaune ir gruodžio 31 d. Vilniuje trupė pakvies žiūrovus panirti į užburiančią Piotro Čaikovskio „Gulbių ežero“ istoriją.


1988 m. įkurtas „Maskvos miesto baletas“ yra viena sėkmingiausių baleto meistrų trupė pasaulyje, savo šokio precizika ir jausmingumu jau keletą dešimtmečių žavinti tiek išrankius meno ekspertus, tiek pradedančius pažintį su šokio menu žiūrovus. Užkariavęs Rusijos žiūrovų širdis„Maskvos miesto baletas“ iškeliavo į Vakarus - pirmosios gastrolės įvyko Korėjoje, vėliau sekė Belgija, Vokietija, Olandija, įvairios Azijos ir Afrikos valstybės, Jungtinės Amerikos Valstijos.


Jau daugiau kaip šimtmetį „Gulbių ežeras“ yra vienas populiariausių baletų viso pasaulio teatrų repertuare. Keturių aktų ir keturių scenų Piotro Čaikovskio baletas – tai senovinė vokiečių legenda, pasakojanti apie puikiąją princesę Odetą, piktojo burtininko paverstą gulbe. Pagal Vladimiro Begičevo ir Vasilijaus Gelcerio libretus sukurtas spektaklis laikomas rusų romantinio baleto klasika. Nors egzistuoja ne viena „Gulbių ežero” pastatymo versija, populiariausia – Marijaus Petipo ir Levo Ivanovo muzikinė bei choreografinė interpretacija, sukurta Rusijos Imperatoriškajam teatrui dar 1985 m. Būtent ja „Maskvos miesto baleto“ artistai džiugins Lietuvos žiūrovus.


* * *


Naujieji su Džordana
Vieta: Šiaulių arena
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Žiūrovų lauks ne tik geriausios Džordanos Butkutės dainos, kurios kiekvieną išjudins iš savo vietų, bet ir malonūs naujametiniai siurprizai.


„Džiaugiamės, kad tokia atlikėja kaip Džordana sutiko per vieną didžiausių metų švenčių koncertą padovanoti šiauliečiams ir miesto svečiams, kurių šiais metais tikimės sulaukti nemažai. Šios asmenybės atskirai pristatinėti nereikia, todėl manome, kad visiems bus nesunku apsispręsti. Žiūrovai galės smagiai atsipalaiduoti, padainuoti, pašokti, o taip pat koncertas nieko neįpareigos, nes kiekvienas vėlesnio vakaro tęsinį galės rinktis individualiai. Manome, kad žmonėms tokia alternatyva bus priimtinesnė“, –  grandiozinį Naujųjų metų koncertą pristatinėjo Šiaulių arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius.


Šis naujametinis koncertas išsiskirs savo lengvumu - žiūrovai turės progą pašėlti skambant patiems geriausiems D.Butkutės hitams, kurie giliai įsirėžę visų mūsų širdyse.


Naujuosius pasitikime triukšmingai!


Sausio 1 d. Sekmadienis


Naujieji metai: VIEN TIK PIAZZOLLA
Vieta: Trakų Vokės dvaras
Laikas: 17 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.


Žiemišką sausio 1 dienos popietę Jūsų širdis ir sielas šildys aistringi argentinietiško tango ritmai. Trakų Vokės dvaro sodyboje skambės vien tik Astor Piazzolla muzikos garsai. Pagrindinis programos akcentas -
,,Metų laikai", kuriuos klausant galėsite prisiminti neseniai praėjusius metus ir pasvajoti apie ką tik atėjusius. Taip pat girdėsite ir daug kitų širdžiai mielų ir pažįstamų kūrinių, kuriuos atliks vibrafono virtuozas Marius Šinkūnas, tarptautinei publikai puikiai pažįstami violončelininkas Gleb Pyšniak ir smuikininkė Dalia Dėdinskaitė bei pianistė Simona Zajančauskaitė.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai gruodžio 26 – sausio 1 d.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)