„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai

„SAVAITĖ“ REKOMENDUOJA


Renginiai gruodžio 19 – 25 d.



Gruodžio 19 d. Pirmadienis


Floristikos ir kulinarijos meno dirbtuvės: ŠVIESA SPINDI TAMSOJE
Vieta: Kauno valstybinis muzikinis teatras
Laikas: 16 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Į floristikos ir kulinarijos meno kūrybinės dirbtuvės kviečia garsus virtuvės šefas Xavier Bouriot (Prancūzija) ir floristikos meistrės Evelina Grėbliauskė bei Erika Pratapienė. Kviečiame apsilankyti visus, neabejingus išskirtinei maisto kultūrai ir floristikos menui.


***


Roberto Lozinskio fortepijono rečitalis
Vieta: Vaidilos teatras
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Šis jaunas pianistas jau spėjo tapti įvairių konkursų nugalėtoju bei laureatu, o 2015 metų gegužę iškovojo geriausio Jungtinėje Karalystėje studijuojančio pianisto titulą laimėdamas Niuberio pavasario festivalio metu organizuotą pianistų konkursą. Kiek vėliau, 2015 metų rugsėjį, Robertas labai sėkmingai dalyvavo Tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų konkurse Vilniuje: iškovojo pirmąją vietą, publikos simpatijų prizą ir specialų apdovanojimą už geriausią M. K. Čiurlionio kūrinių atlikimą. Šiuo metu Škotijos karališkoje konservatorijoje studijuojantis pianistas yra buvęs M. Rostropovičiaus ir Rodericko F. Tucko fondų stipendininku. Už tarptautinius laimėjimus, garsinančius Lietuvą ir šalies muzikinę bendruomenę, Robertui padėkas yra įteikę Lietuvos Respublikos Prezidentė, Ministras pirmininkas ir Seimo pirmininkas.



Gruodžio 20 d. Antradienis


Filmo „The Fourth Phase“ peržiūra
Vieta: Klaipėdos kultūros fabrikas
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


JAV / Dokumentika / 2016 / 90 min. / Filmas anglų k.


Režisierius: Jon Klaczkiewicz


The Fourth Phase - hidrologinio ciklo įkvėpta profesionalaus snieglentininko Travis Rice kelionė aplink Ramiojo vandenyno šiaurinę pakrantę. Daugiau nei 25.000 kilometrai su geriausias atletais, ultra aukštos raiškos kameromis ir, rodos, tik sapnuose regėti kraštovaizdžiai. Red Bull Media House kartu su ekstremalaus sporto filmų kokybę į naują lygį perkėlusia The Art Of Flight komanda neapsiribojo Travis Rice namais Wyoming valstijoje, tačiau apkeliavo ir Japnijos Alpes, ir ugnikalnius Rusijoje, ir sunkiai pasiekiamas, tačiau itin įspūdingas Aliaskos viršukalnes. Kelionėje Travis Rice kompaniją palaiko vieni iš inovatyviausių snieglentininkų pasaulyje: Mark Landvik, Eric Jackson, Mikkel Bang, Jeremy Jones, Victor de Le Rue ir kiti.


***


Koncertas „QUEEN in JAZZ“
Vieta: Vilniaus Kongresų rūmai
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


„We will rock You“ – ne kartą skandavo legendinė grupė „Queen“. Jų žodžių tikrumą įrodė tūkstantinės minios gerbėjų ir iki šių dienų neblėstantis populiarumas. Fredžio Merkurio charizma, rokeriška energija ir nevaldoma ekspresija atgims karališkame „Queen in Jazz“ koncerte.
Renginio žvaigždės – džiazo muzikos virtuozai iš Maskvos, rugsėjį jau spėję Vilnių sudrebinti bei nustebinti anšlagu tapusiu koncertu „Nirvana in Jazz“, o pavasarį Lietuvos klausytojams pristatę per šalį nuvilnijusį, analogų pasaulyje neturintį projektą „Queen in Jazz“. Pasitelkę neįtikėtiną salsos, sambos, bossa novos, swingo, baladžių garso ir ritmų spalvų šėlsmą atlikėjai pažada, kad visus nukels į bohemišką rojų, neleis savęs stabdyti ir užkariaus net didžiausio skeptiko širdį. Neeiliniai muzikantai, kurių meistriškumas ir profesionalumas nekelia jokių abejonių, padovanos netikėtą ir prabangų reginį akims ir atgaivą sielai.



Gruodžio 21 d. Trečiadienis


Iliuzionisto Roko Bernatonio šou „Magic Jazz“
Vieta: „Nautilus“ Laisvalaikio rūmai
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


„Magic Jazz" - džiazo ir iliuzijos meno sintezė. Netikėti ir interaktyvūs Roko Bernatonio triukai, puikiai derantys su profesionalios džiazo grupės improvizacijomis sukuria nepamirštamą iliuzijos, iliustruotos kokybiška muzika šou. Iliuzionisto virtuoziškumas, ranklų miklumą ir neįtikėtinas triukų atomazgas įgarsinantys džiazo garsai bei gera humoro dozė – visą tai nepamirštamame „MAGIC JAZZ“ pasirodyme.
Rokas Bernatonis – vienas profesionaliausių ir talentingiausių Baltijos šalių iliuzionistų, jau pasiekęs du Pasaulio Gineso rekordus, pasirodęs didžiausiose pasaulio scenose bei pelnęs tarptautinių projektų bei žymiausių pasaulyje iliuzijos meistrų aukščiausius įvertinimus. Amžiaus magijos mokytojo titulą turintis Jeff McBride, iliuzionistą pavadino iliuzijos meno ateitimi, o didžiausio tiražo kiekio Gineso rekordą turintis magijos leidinys „MAGIC magazine" Roką įvardino, kaip vieną sparčiausiai kylančių Europos magijos žvaigždžių.

REKLAMA


***


Rūta Ščiogolevaitė su programa „James Bond“
Vieta: Šiaulių arena
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Ilgai laukta naujoji Rūtos Ščiogolevaitės programa! Gražiausios dainos nuo seniausių iki naujausių kino filmų apie Džeimsą Bondą. Tina Terner, Adele, Semas Smitas ir kitų sudainuoti hitai suskambės taip pat melodingai, paslaptingai, subtiliai, bet ir truputį kitaip: netikėta sudėtis – klavišiniai, perkusija, beje grojančią keliais instrumentais išvysime ir pačią Rūtą. Drauge gros vieni talentingiausių instrumentininkų – pianistas Paulius Zdanavičius ir būgnininkas Martynas Lukoševičius. Rūta savo koncertuose visada dovanoja profesionalų atlikimą, šiltą ir įdomų bendravimą su publika, saują humoro, staigmenų ir gerų įspūdžių.


***


LIŪDNI SLIBINAI. Šventinis koncertas
Vieta: Pramogų salė „VAKARIS“, Vilnius
Laikas: 19.30 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


„Liūdni slibinai“ aktyviuoju žiemos periodu kviečia į specialius, jau tradicija tampančius Šventinius koncertus. Gyvo garso dviejų dalių programoje skambės gerai žinomos grupės dainos bei originaliais tekstais klausytojų džiaugsmus ir vargus paliečiantys kūriniai. Šie liūdesio išpažinėjai savo teatrališka išraiška pavilioja skirtingo amžiaus, lyties ir muzikinių skonių klausytojus. „Liūdnų slibinų“ pasirodymai garsėja grupės narių artistiškumu, nuoširdumu, nestandartiniais „šou“ sprendimais ir šmaikščiomis įžvalgomis. Į aiškius rėmus netelpantys kūrėjai šiuolaikiniais ritmais skambančiose dainose pateikia spalvingas Maironio, Kristijono Donelaičio, Antano Baranausko, Justino Marcinkevičiaus, Sigito Parulskio ir kitų Lietuvos klasikų tekstų interpretacijas. Grupės branduolį sudarantys Dominykas Vaitiekūnas, Aistė Lasytė ir Vaidas Kublinskas vis dažniau pristato ir savo pačių tekstais kurtas dainas, kuriose į nepatogias temas žvelgia su pozityvia autoironija. 



Gruodžio 22 d. Ketvirtadienis


GRAŽIAUSIOS KALĖDINĖS DAINOS. MONIKA LIU IR „Vilniaus Divertismentas” orchestras
Vieta: Lietuvos mokslų akademija, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Atlikėja Monika Liu, nenustojanti žavėti savo kūryba ir aksominiu balsu, kviečia pasitikti Kalėdų ir Naujųjų Metų Šventes su laikui nepavaldžiomis Kalėdinėmis melodijomis. Kūrybiškiausia atlikėja šalyje vadinama Monika kas kartą ant scenos pristato vis kitokį savo įvaizdį. Šiame Kalėdiniame koncerte dainininkė ir vėl pasirodys naujame amplua ir kartu su „Vilniaus Divertismentas” orchestra sudrebins širdis ir įkvėps laukti šventinių stebuklų. 


***


TOTO CUTUGNO koncertas
Vieta: „Švyturio“ arena, Klaipėda
Laikas: 20 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Po penkerių metų pertraukos į Lietuvą grįžta italų estrados legenda Toto Cutugno. Koncertinio turo „The Best Tour“ metu kartu su Toto Cutugno scenoje pasirodys ir jo legendinė muzikantų grupė. Vienas garsiausių Italijos dainininkų, dainų autorių ir kompozitorių muziką atrado savo tėvo, grojusio trimitu, dėka. Fosdinovo miestelyje Toskanoje gimęs Toto arba Salvatore Cutugno savo muzikinę karjerą pradėjo kaip būgnininkas, vėliau sukūrė savo grupę, kuri grojo tik jo kūrybos dainas. Jaunystėje išryškėjęs Toto, kaip dainų autoriaus talentas, vėliau pavertė jį vienų geriausių dainų autorių. Koncertus Lietuvoje italų muzikos žvaigždė vadina švente ir tai justi – nuo scenos sklinda nuoširdumas, o savo klausytojus Toto Cutugno neretai palepina ilgesne nei planuota programa.



Gruodžio 23 d. Penktadienis


Roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Gruodžio 20 – 23 d. didžiausiuose šalies miestuose bus pristatyta bene garsiausia visų laikų roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ („Jesus Christ Superstar“). 1970 m. kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio ir Timo Rice‘o sukurtas miuziklas per daugiau kaip per 45 gyvavimo metus buvo pastatytas 42-ose pasaulio šalyse ir uždirbo per 205 mln. JAV dolerių. 1970 m. išleista dviguba vinilo plokštelė, kuriame Jėzaus partiją atliko grupės „Deep Purple“ vokalistas Ianas Gillanas, akimirksniu atsidūrė JAV „Billboard“ pop albumų viršūnėjė. 1971 m. roko operos premjera įvyko Niujorko Brodvėjuje, o jau po metų – Londono West Ende. Per aštuonerius metus ji buvo suvaidinta 3358 kartus, surinko daugiau kaip 12 mln. JAV dolerių pajamų ir tuo metu pelnė ilgiausiai rodomo West Ende spektaklio titulą. Lietuvoje šis koncertinis „Jėzaus Kristaus superžvaigždės“ pastatymas kuriamas bendradarbiaujant su Didžiosios Britanijos agentūra „The Really Useful Group Ltd.“ ir Vokietijos kompanija „Beat4Feet“. Premjeros įvyks gruodžio 20 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 22 d. – Vilniaus koncertų salėje „Compensa“, gruodžio 23 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje.



Gruodžio 24 d. Šeštadienis


PIEMENĖLIŲ ŠV. MIŠIOS
Vieta: Katedros aikštė, Vilnius
Laikas: 21 val.


Gruodžio 24 d., šeštadienį, 21 val. po jaukios Kūčių vakarienės, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami patirti Kalėdų nakties stebuklą, į Piemenėlių šv. Mišias, kurios prasidės Prakartėlės Katedros aikštėje pašventinimu. Prakartėlės lopšyje, prieš Piemenėlių šv. Mišias, su Šventąja šeima, piemenėliais, Trimis karaliais ir tvartelio gyventojais, įsikurs kūdikėlis Jėzus, kurį Kūčių naktį sveikinsime su užgimimu.
Kviečiame Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje Piemenėlių šv. Mišiose švęsti tikrąją Kalėdų priežastį – Jėzaus gimimą.

REKLAMA



Gruodžio 25 d. Sekmadienis


Kalėdinis Monikos Linkytės koncertas
Vieta: Klaipdos kultūros fabrikas
Laikas: 16 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Pirmąją Šv. Kalėdų dieną Monika Linkytė kviečia susitikti Klaipėdos kultūros fabrike! Atėjus jaukiausioms metų šventėms, savo klausytojams suruošusi pluoštą muzikinių dovanų, dainininkė kviečia visus pasidalinti šventiniu gerumo stebuklu. „Nekuriu šventės, ji tiesiog yra kiekviename iš mūsų, o jūs man – didžiausia dovana. Todėl kviečiu šį vakarą praleisti kartu”, – Monika Linkytė. Su vilnonėm kojinėm, imbierinių sausainių ir kalėdinės eglutės kvapu bei istorijomis apie šių metų Kalėdų stebuklą susitinkam akustiniame Monikos Linkytės koncerte, kur pritariant pianinui ir bosinei gitarai, kartu su dainininkės kūriniais skambės ir kalėdinių dainų melodijos.


***


Donato Montvydo „Kalėdinis TOP2“
Vieta: „Cido“ arena, Panevėžys
Laikas: 21 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: gruodžio 19–25 d.d. renginiai


Bene populiariausias Lietuvos atlikėjas Donatas Montvydas turi nuostabią naujieną savo gerbėjams! Po daugybės prašymų atlikėjas skelbia surengsiantis papildomus du turo koncertus gruodžio 25 dieną Panevėžyje ir gruodžio 26 dieną Alytuje, kurie taip ir vadinsis „Kalėdinis TOP2“! „Muzika yra saviraiškos forma, kurios dėka  save atradau anksčiau. Įgyjant išskirtinę patirtį scenoje, bendradarbiaujant su geriausiais savo srities specialistais bei pasiekiant užsibrėžtus tikslus, savyje lengviau atrasti vidinę laisvę, kurios tu nevaržai. Dabar ši vidinė laisvė gali pasireikšti įvairiose formose, įskaitant dainavimą, šokimą, režisavimą, prodiusavimą, projektavimą“ – teigia D. Montvydas. Koncertinis turas paties atlikėjo režisuojamas šou, kurio metu gerbėjai turės progą išvysti ne tik atkurtą „Eurovizijos“ konkurso pasirodymą su legendiniu salto, bet ir kitus išskirtinius pasirodymus. Turo metu skambės jau hitais tapiusios dainos bei visiškai nauji, kelią į tarptautinį pripažinimą padedantys prasiskinti kūriniai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)