„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.

„SAVAITĖ“ REKOMENDUOJA


Renginiai sausio 23 – 29 d.


Sausio 23 d. Pirmadienis


Filmo „Salam, kaimyne“ peržiūra ir diskusija
Vieta: Klaipėdos kultūros fabrikas
Laikas: 18.00 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


JAV ambasada Lietuvoje kartu su Diversity Development Group ir JAV kino diplomatijos programa American Film Showcase pristato JAV režisierių Chriso Temple'o ir Zacho Ingrasci filmą „Salam, kaimyne“ („Salam Neighbor“, 2015).


Į Jordanijos dykumoje įkurtą Sirijos pabėgėlių stovyklą atvyksta du kino kūrėjai. Jie yra pirmieji, kuriems suteikiama teisė gyventi izoliuotoje nuo pasaulio teritorijoje. Įsikūrę palapinėje, Chrisas ir Zachas pradeda bendrauti su savo naujaisiais kaimynais. Kartu su pabėgėliais jie laukia maisto eilėse, juo dalinasi, lošia nesibaigiančias kortų partijas. Čia filmo kūrėjams atsiveria sukrečiančios istorijos žmonių, kovojančių su visomis negandomis – nuo Um Ali, moters, sunkiai įveikiančios netektį bei iškilusius kultūrinius barjerus – iki dešimtmečio Raoufo, kurio skausmą slepia neblėstanti šypsena. Taip jie tampa liudininkais ypatingos drąsos, gyvybingumo ir kūrybiškumo, kurį kasdien rodo žmonės, bandantys pradėti savo gyvenimus iš naujo. Klajodami po Sirijos pabėgėlių stovyklą, žiūrovai susipažįsta su filmo herojais ir pradeda žvelgti į pasaulinio masto pabėgėlių krizę pro asmeninę prizmę.

REKLAMA


Įėjimas į visas filmo peržiūras – nemokamas.


Sausio 24 d. Antradienis


Manto Stonkaus ir gyvo garso grupės humoro šou „Kultas“
Vieta: „Girstučio“ rūmai, Kaunas
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Į naujas aukštumas humoro žanrą pastaraisiais metais pakylėjusį aktorių ir TV laidų vedėją Mantą Stonkų jau būtų ne per drąsu vadinti kultiniu talentu. Visgi publika matė dar ne visas jo spalvas ir atspalvius. Muzikinis šou „Kultas" išlaisvins tokį M. Stonkų, kurio humoro laipsnis pasieks beprotybės ribas bei užribius, ties kuriais balansuos ir specialiai šiam projektui suburta bene geriausių šalies instrumentalistų grupė.


„Kultas" – tai muzikantų užnugarį pasitelkusio aktoriaus akistata su savimi pačiu bei išoriniu pasauliu, kviečianti ir žiūrovus atlikti ironišką savo gyvenimo reviziją. Sakote, esate šiuolaikiškas žmogus, spintoje neslepiate vudu lėlės, žavitės ateizmu ir neišpažįstate jokių kultų?.. O kaip televizijos, Facebook ir internetinių portalų kultas? Kaip antipolitinis kultas? O supermamų kultas? Arba alaus ir futbolo mėgėjų kultas penktadieniais?..


Drąsūs eksperimetai scenoje, tikėtina, sulaužys visas išankstines nuostatas ar lūkesčius, nes nuspėti šou vingių – tiesiog neįmanoma. „Kultas" taps paranormalaus humoro „G" tašku, kuriame susitiks teatras ir televizija, koncertas ir parodija, kasdienės buities atspindžiai ir kiekvieno iš mūsų fantazijos, „feisbukinė" realybė ir vaizdeliai be „fotošopo".


M. Stonkus scenoje iš viso įkūnys net dešimt skirtingų ir gerai atpažįstamu personažų, kurie ieškos visiems mums svarbių atsakymų. Pusantros valandos – per tiek laiko „Kultas" atsakingai ir negailestingai iškuls juoko centrus smegenyse!


* * *


Performansas „Dior in Moscow“
Vieta: Menų spaustuvė, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Idėjos autorės choreografė Agnija Šeiko ir dramaturgė Ingrida Gerbutavičiūtė šiuo spektakliu nori gilintis ir paliesti moters asmenybės sluoksnius, kurie sugulę mamų, močiučių, tetų, televizijos laidų vedėjų, gražuolių konkursų laureačių, kino aktorių, daininikių ir kt. įvaizdžiose formuoja šiuolaikinės moters (ne)sąmoningus pasirinkimus ir elgesį.


Performanse „Dior in Moscow“ analizuojamas šiuolaikinės moters identitetas ir jį formuojančios aplinkybės. Kas lemia šiuolaikinės moters elgesio ir mąstymo bruožus? Kodėl priimami vieni ar kiti spendimai ir nuo ko jie priklauso? Kur glūdi įvairių emocijų priežastys ir kodėl šios priežastys lieka paribyje?


Sausio 25 d. Trečiadienis


Braziliškos muzikos koncertas „Samba da Minha Terra“
Vieta: „Tamsta“ klubas, Vilnius
Laikas: 20.30 val.

REKLAMA


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


„Samba da Minha Terra“ – tai jungtinis Brazilijos džiazo muzikantų ir Lietuvos džiazo vokalistės projektas. Kiekvienas jų jaučia asmenišką ryšį su braziliška muzika dėl skirtingų patirčių. Bosistas Matheus Nicolaiewsky (BR), gitaristas Djamen Farias (BR) ir vokalistė Eglė Petrošiūtė (LT) susipažino Nyderlanduose, kur visi intensyviai studijavo džiazo muziką. Šios žinios atsispindi jų muzikavime: improvizacijoje, turtingoje harmonijoje ir ritmuose, kad ir kokį stilių jie beatliktų. Trijulė nusprendė sukurti įdomiausių ir gražiausių per pastaruosius metus rastų braziliškų kūrinių programą ir suteikti jiems savitą džiazinį prieskonį.


Ypatingas šio projekto svečias – unikalus būgnininkas, perkusininkas ir tikras šoumenas Fernando Paiva Da Silva (BR), kuris per ilgą savo karjerą yra ne tik pats surengęs gausybę originalių projektų, bet ir grojęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Joe Zawinul, Lionel Ritchie, Hermeto Pascoal, Toninho Horta, Marc Murphy, Raul De Souza, Vienna Art Orquestra ir kitais garsiais atlikėjais. Fernando atliekami solo – tai spalvingi ir uždegantys mini šou, vien dėl kurių verta pamatyti šį projektą.


Sausio 26 d. Ketvirtadienis


ATNAUJINTOS LIETUVIŲ TAUTINĖS MUZIKOS EKSPOZICIJOS atidarymas
Vieta: P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejus, Kaunas
Laikas: 17 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyrius (L. Zamenhofo g. 12) skelbia naujos, inovatyvios ekspozicijos, skirtos lietuvių tradicinei muzikai, atidarymą, kuris vyks 2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienį, 17 val. 


Šiuolaikiška ekspozicija lankytojus pasitiks restauruotose patalpose. Joje bus pristatomos dvi pagrindinės temos: kankliavimo ir piemenavimo kultūra tradicinėje lietuvių kultūroje. Kanklių ekspozicijoje lankytojas susipažins su etnografinių regionų muzikavimo ypatumais bei vėlyvesne, iki šių dienų besitęsiančia kankliavimo tradicija. Pučiamųjų (piemenavimo) muzikos instrumentų ekspozicijoje kviečiama susipažinti su pučiamųjų liaudies muzikos instrumentų įvairove, jų gamybos technologijomis, kultūriniu kontekstu bei į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktomis sutartinėmis.


Pasak Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriaus vedėjos Gintarės Dusevičiūtės-Neimontienės, nors didžioji dalis atnaujintų erdvių skirta tradicinei muzikavimo kultūrai, jose nepamirštas ir šiuolaikinis folkloras – įrengta nedidelė jauki postfolkloro niša. Ekspozicija papildyta šiuolaikinėmis technologijomis, įvairiais žaidimais bei kita interaktyvia veikla, leidžiančia lankytojui ne tik pasisemti žinių, bet ir smagiai praleisti laiką muzikos apsuptyje.


Ar kada girdėjote kaip skamba laiptai?


* * *


Vilniaus Tarptautinis Trumpųjų Filmų Festivalis '17 Klaipėdoje
Vieta: Klaipėdos kultūros fabrikas
Laikas: 20.15 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


TRUMPI, BET FILMAI


Didžiausiais trumpametražių filmų renginys Baltijos šalyse – Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis – vienuoliktą kartą kviečia žiūrovus į kino seansus.


Festivalio programa:


SAUSIO 26 d. ketvirtadienį:
20:15 Tarptautinė konkursinė programa VII


SAUSIO 27 d., penktadienį:
18:00 Tarptautinė konkursinė programa VIII
20:00 Tarptautinė konkursinė programa IV (N-18)


SAUSIO 28 d., šeštadienį:
12:00 Specialioji VAIKŲ programa
14:00 Tarptautinė konkursinė programa I
18:00 Nacionalinė konkursinė programa II
20:00 Nacionalinė konkursinė programa I
22:00 Trumpametražių filmų naktis


SAUSIO 29 d., sekmadienį:
12:00 Specialioji VAIKŲ programa
14:00 Tarptautinė konkursinė programa VI


Sausio 27 d. Penktadienis


Europos salės futbolo čempionato turnyras
Vieta: „Siemens“ arena, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Lietuvos Futsal rinktinė sausio mėnesio pabaigoje pirmą kartą žais Vilniuje – „Siemens“ arenoje vyks Europos Futsal čempionato (UEFA Futsal EURO) atrankos turnyro varžybos.


2017-ųjų sausio 27-29 dienomis lietuviai namuose varžysis su Prancūzijos ir Andoros komandomis.


Šis turnyras taps pirmuoju oficialiu rinktinės pasirodymu sostinėje. Iki šiol, nuo 2000-ųjų, Europos ar Pasaulio čempionatų rungtynės vykdavo Kaune. Taip pat tai bus pirmosios „Siemens“ arenoje futbolo varžybos.


Pirmose rungtynėse sausio 27-ąją Lietuva žais su Andora, o po dviejų dienų – su Prancūzija. Bilietus į rungtynes platina „Tiketa“.


Į kitą varžybų etapą, kuris vyks balandžio mėnesį Turkijoje, pateks grupės nugalėtojas.


Lietuva šiuo metu kandidatuoja surengti 2020 metų Pasaulio Futsal čempionato finalinį etapą. Šio turnyro šeimininką sausio mėnesio pradžioje planuoja išrinkti Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) taryba.


UEFA Futsal EURO atrankos etapo F grupės tvarkaraštis:
(Vilniaus „Siemens“ arena)


Sausio 27 d. (penktadienis), 19 val.
Lietuva – Andora


Sausio 28 d. (šeštadienis), 16 val.
Andora – Prancūzija


Sausio 29 d. (sekmadienis), 17 val.
Prancūzija – Lietuva


* * *


Muzikos apdovanojimai „M.A.M.A 2016“
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Metų muzikos apdovanojimai M.A.M.A. sugrįžta su inovatyviais sprendimais ir įspūdingais geriausių Lietuvos atlikėjų pasirodymais!


2017 m. sausio 27-osios vakarą visos Lietuvos dėmesį prikaustys dar neregėtas muzikinis šou, netikėti renginio vedėjai bei emocijos, apimančios kiekvieną gavusį M.A.M.A. statulėlę.


Sausio 28 d. Šeštadienis


Vestuvių paroda „Išteku.lt“
Vieta: Vilniaus rotušė
Laikas: 12 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Sausio 28–29 d. vestuvių parodoje Išteku.lt galite lengvai susiplanuoti TOBULAS vestuves. Visą savaitgalį pačioje sostinės širdyje, Vilniaus Rotušėje, visose salėse įsikurs vestuvinių paslaugų ir prekių tiekėjai.


Tik čia vienoje vietoje galėsite pamatyti:


1000 vestuvinių suknelių ir išsirinkti labiausiai patinkančią, susitarti dėl didžiausios nuolaidos;
1000 vestuvinių žiedų, kuriuos galėsite pasimatuoti, rasti individualų sprendimą jums;
1000 gėlių žiedų, kurias apžiūrėję rasite derančias prie jūsų vestuvių stiliaus;
1000 vestuvinių nuotraukų, pagal kurias rasite SAVO fotografą;
Pasinaudoję šimtais nuolaidų galėsite sutaupyti tūkstančius sudalyvauti loterijoje, kurios prizinis fondas – daugiau nei 1000 Eur., o kur dar tūkstančiai idėjų ir patarimų jūsų vestuvėms!


Abi dienas vyks nemokami seminarai, kuriuose profesionalai patars įvairiausiais klausimais!


Parodoje naudinga ir tiems, kurie visai neseniai nusprendė sukurti šeimą ir tik pradeda planavimo procesą, ir tiems, kurie jau žino ko konkrečiai nori, išsirinko datą ir vestuvių stilių.



* * *


Koncertas „Skiriama Mozartui“
Vieta: Lietuvos nacionalinė filharmonija, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


LIETUVOS KAMERINIS ORKESTRAS
Solistas ALESSANDRO DELJAVAN (fortepijonas)
Dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS


Programa
LUIGI BOCCHERINI – Simfonija A-dur, op. 35 Nr. 3, G. 511
WOLFGANG AMADEUS MOZART – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 22 Es-dur, KV 482
JOSEPH HAYDN – Simfonija Nr. 6 D-dur („Rytas“), Hob. I:6
WOLFGANG AMADEUS MOZART – Serenada styginiams Nr. 13 G-dur („Mažoji nakties muzika“), KV 525


Šį vakarą Lietuvos kamerinis orkestras praveria savo aukso fondą – klausysimės Boccherini, Mozarto ir Haydno. Filharmonijos svečias, italų pianistas Alessandro Deljavanas koncertuoja visame pasaulyje (Europos šalyse, Kinijoje, Kolumbijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje, JAV); būdamas ne vieno konkurso laureatas, jau įrašė daugiau kaip 30 albumų. Jis pasirodo su įvairiais orkestrais: Marijos teatro (Sankt Peterburgas), Milano simfoniniu, Haydno (Italija), Uhano filharmonijos (Kinija). „Jo grojimas trykšta jėga ir žavi artistiškumu“ (Dmitrijus Baškirovas). A. Deljavanas dalyvavo dokumentiniuose filmuose „F. Lisztas. Klajonių metai“ ir „Virtuoziškumas“.


Sausio 29 d. Sekmadienis


Komedija „Prie dangaus vartų“
Vieta: „Girstučio“ rūmai, Kaunas
Laikas: 14 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 23 – 29 d.


Reto grožio istorija, nepaliksianti abejingų ne tik tarp komedijos žanro gerbėjų, bet ir tarp pačių tikriausių snobų!


Britų autorės Pam Valentine teatro pjesė, pirmą kartą parodyta Kanadoje 2010 m., pasakoja jausmingą istoriją apie dvi šeimas, kurių likimai ne tik persipina, bet ir priklauso viena nuo kitos sprendimų. Taikliu humoru, ironiškomis ir dviprasmiškomis situacijomis ši pjesė atskleidžia vertingiausias gyvenimo pamokas, kurias išmoksta dvi šio pasakojimo šeimos – kad meilė niekada nemiršta ir nesibaigia, kad į meilę atsakyti įmanoma tik meile, kad tikros ar netikros meilės nebūna.


Džekas Kameronas – vienas garsiausių rašytojų pasaulyje. Jis ne tik labai talentingas, bet, kaip kartais pasitaiko, yra gan pasipūtusi, pašaipi ir kandų humorą mėgstanti asmenybė. Žodžiu, viename kambaryje su juo ištvertų tikrai ne kiekvienas. Visgi, jo niekada nepalieka išmintinga ir kilni žmona Siuzė – nei gyvenime, nei po mirties, kai už Džeko įžūlumą jų abiejų šventasis Petras neįleidžia pro dangaus vartus.
Rašytojo ir jo žmonos dvasios, besiblaškydamos tarp šio ir anapusinio pasaulio, gerokai nuobodžiauja: vienintelė jų pramoga – vaidentis, šaipytis ir gąsdinti gyvuosius, išdrįstančius išsinuomoti ir apsigyventi jų buvusiame vasarnamyje.


Galiausiai į vasarnamį atsikelia jauna, ką tik susituokusi pora – Saimonas ir Merė, visiškai sujaukusi  tiek dangaus, tiek žemės gyventojų įsitikinimus, principus ir nuostatas. Ieškodami kelio į šeimyninę santarvę, tarpusavio supratimą ir meilę, Saimonas ir Merė išgyvena virtinę komiškų, o taip pat ir labai skaudžių akimirkų. Jaunoji šeima, pati atsidūrusi akistatoje su mirtimi, visgi išlaiko jiems siųstą išbandymą.


Ar prie to galėjo prisidėti užkietėjusio snobo Džeko dvasia? Ar už parodytą pasiaukojimą šventasis Petras pagaliau atvers jam dangaus vartus? Ir kažin, ar angelas sargas, visai nusiplūkęs per šią istoriją, gaus bent  vieną laisvadienį?








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)