Iššūkis pavaldiniui: kaip įtikti viršininkui?

Iššūkis pavaldiniui: kaip įtikti viršininkui?

Viršininkas jumis tikrai liks patenkintas, jei padėsite siekti jo užsibrėžtų tikslų.


Ne, padlaižiauti tikrai nereikia. Tiesiog visuomet atminkite, dėl ko esate priimti į darbą – kad padėtumėte darbdaviui pasiekti jo tikslus. Tai kiekvieno vadovo svajonė.


Darbuotojai, kurie tiesia viršininkui kelius į sėkmę, – brangesni už auksą. Vadovai dažnai dirba veikiami didelio streso, kurio jūs gal net neįtariate. Tad padėkite savo viršininkui ir tobulėkite patys, palengvindami jo darbą. Kai patys tapsite vadovu, vertinsite tas pačias darbuotojų savybes.


Supraskite savo vadovą


Negalėsite palengvinti gyvenimo savo viršininkui, nesupratę, kaip jis dirba. Tad pirmiausia turite sužinoti, ko jam iš jūsų reikia, ir tai suteikti. Jis nori gauti darbo ataskaitas raštu ar mėgsta tai išklausyti žodžiu? Gauna informaciją elektroniniu paštu, per pasitarimus ar balso pranešimais? Sužinokite, kam jūsų vadovas teikia pirmenybę, ir suteikite jam tą informaciją, kuri būtina, ir tokiu būdu, kurį jis laiko patogiausiu. Kas gi to neįvertintų?

Sužinokite tikslus

REKLAMA


Kaip darbuotojas, galite būti tiek susitelkęs į savo tikslus, kad net neįvertinsite svarbių aplinkybių: esate savo darbo vietoje tam, kad padėtumėte vadovui siekti jo tikslų. Tad pasiruoškite suprasti skaičius, projektus ir kitus duomenis, už kuriuos viršininkas yra atsakingas. Tai padaryti labai paprasta – tiesiog pasakykite savo viršininkui: „Jeigu aš geriau suprasčiau jūsų tikslus, galėčiau daugiau nuveikti, kad padėčiau juos pasiekti. Gal galėtumėte apie juos papasakoti, kad padėčiau tai sėkmingiau įgyvendinti?“


Nieko neslėpkite


Viena iš taisyklių – nesielkite taip, kad viršininkas apie problemą sužinotų netikėtai. Trumpiau tariant, jokių staigmenų. Jeigu matote, kad kažkas vyksta ne taip, būtina, jog viršininkas apie tai žinotų. Antraip nenumatyti nesklandumai jį užklups netikėtai, ir jis nespės pasiruošti, kad išspręstų problemą. Ir vargu ar tai jį nudžiugins. Netikėti nemalonumai sukelia nerimą ir chaosą, ir dažniausiai tai baigiasi dideliais nuostoliais, siekiant nuslopinti konfliktą. Venkite šito, ir, patikėkite, jūsų vadovas bus tuo patenkintas.

REKLAMA


Nevarginkite viršininko


Nesitikėkite, kad viršininkas dėl jūsų varginsis. Tai gali skambėti žiauriai, tačiau nė vienas vadovas nenori būti aukle savo pavaldiniams. Tad jeigu nežinote, kur gauti pieštuką ar kaip užpildyti kurį nors dokumentą, pasikvieskite kolegą, kuris galėtų jums padėti. Į vadovą kreipkitės tik svarbiais klausimais.


Nepamirškite terminų


Kai gaunate iš vadovo užduotį, sakykite „Taip, būtinai“, o ne „Aš pažiūrėsiu, ką galima padaryti“. Po to padarykite viską, kad atliktumėte užduotį bent diena anksčiau. Tai viršininkui suteiks laiko ir galimybę kažką pakeisti, jei kiltų nenumatytų sunkumų. Taip ir jums bus geriau. Antraip gali tekti patiems paskutinę minutę koreguoti projektą.


Siūlykite sprendimus, o ne problemas


Darbe dažnai kyla sunkumų, tačiau reikia galvoti, kokie sprendimai gali padėti su jais susidoroti. Tikrai neverta eiti į viršininko kabinetą, kad pasiskųstumėte sandėlininkų, negalinčių prekių nei iškrauti, nei išsiųsti laiku, veikla. Verčiau nueikite pas sandėlio darbuotojus pasikalbėti apie tai, ką galima padaryti, kad padėtis pagerėtų, ir pagalvokite, kaip galėtumėte padėti.


O jau tada, kai nueisite pas vadovą, galėsite papasakoti apie veiksmus, kurių ėmėtės norėdami išspręsti problemą.


Darykite, ką kalbate


Jeigu sakote, kad parengsite ataskaitą trečiadienį, nors galutinis terminas – penktadienis, tačiau trečiadienį ateinate neįvykdę užduoties, nes turėjote kitų svarbių reikalų, vadovas vargu ar bus patenkintas – tokiu atveju jis tiesiog negali planuoti kitų žingsnių į priekį. Žmonės, kurie atsako už savo veiksmus bei žodžius ir vykdo pareigas, – kiekvieno vadovo svajonė.

Parengta pagal žurnalą „Savaitė“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)