Geriausiu 2018-aisiais pripažintas „Volvo XC60“

Geriausiu 2018-aisiais pripažintas „Volvo XC60“

2018 metų geriausiam pasaulio automobiliui („World Car of the Year 2018“ ) automobiliui skirtą taurę atsiėmė bendrovės „Volvo Cars“ prezidentas Hakanas Samuelssonas. Gamintojo nuotrauka


Tarptautinėje Niujorko (JAV) parodoje 2018 metų geriausiu pasaulio automobiliu („World Car of the Year 2018“ ) pripažintas prabangus mažas švediškas miesto visureigis „Volvo XC60“.


Anksčiau šis automobilis jau buvo pelnęs Šiaurės Amerikos praktiškiausio šių metų automobilio („Utility of the Year Award”) titulą.


„Malonu stebėti, kaip atsiperka mūsų kompanijos investicijos į automobilius, – sakė Hakanas Samuelssonas, „Volvo Cars“ prezidentas ir valdybos pirmininkas. – Šiandien rinkoje itin didelė konkurencija, bet šis „Volvo XC60“ apdovanojimas dar kartą patvirtina, kad „Volvo“ automobilių išorė, patikimumas ir saugumas yra itin patrauklūs pirkėjams iš viso pasaulio“.


Neseniai mažasis „Volvo XC 60“ dalyvavo ir 2017 metų „Euro NCAP“ saugumo bandymuose. Švediškas SUV juose buvo įvertintas 5 žvaigždutėmis, o tai – aukščiausias galimas įvertinimas. Naujajame „Volvo XC60“ yra montuojama avarinio stabdymo mieste sistema „City Safety“ su papildoma pagalbine „Autonomous Emergency Braking“ vairavimo sistema tam atvejui, jei vien tik stabdymu nepavyktų išvengti galimo susidūrimo.

REKLAMA


Geriausiu 2018-aisiais pripažintas „Volvo XC60“


Saugumo įranga buvo papildyta „Oncoming Lane Mitigation“ sistema, padedančia išvengti susidūrimo su priešinga kryptimi važiuojančiu automobiliu, aklųjų zonų stebėjimo sistema BLIS (angl. Blind Spot Information System) su pagalbine vairavimo sistema, mažinančia avarijos tikimybę persirikiuojant.


„Volvo XC60“ vairuotojams yra siūlomas su dyzeliniais ir benzininiais varikliais, taip pat su itin pažangia „Volvo Cars“ iš tinklo įkraunama „T8 TwinEngine“ hibridine jėgaine, pasiekiančia 407 AG, su kuria įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. trunka vos 5,3 sekundes.


Kovo pradžioje tarptautinė žiniasklaidos atstovų komisija Ženevos (Šveicarijos) automobilių parodoje „Volvo Cars“ prezidentą H.Samuelssoną paskelbė 2018 m. „Automobilių pasaulio Metų žmogumi“ („World Car Person of the Year)“, pripažįstant jo indėlį į paskutiniųjų metų „Volvo Cars“ pasiekimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)