Vilniaus viešojo transporto stotelėse – nauji paviljonai

Vilniaus viešojo transporto stotelėse – nauji paviljonai


Vilniaus viešojo transporto stotelėse įrengiami nauji paviljonai – iki rudens pirmieji 44, o iš viso net 100


Nuo šiol vilniečiams laukti viešojo transporto bus patogiau – stotelėse įrengiami nauji keleivių laukimo paviljonai. Birželio mėn. 7 paviljonai pastatyti šiose viešojo transporto stotelėse: po vieną Kalnėnų, Elektros ir po du paviljonus abiem kryptimis Alėjos, Salininkų bei Rodūnios sodų stotelėse. Planuojama, kad iki rugsėjo mėnesio pabaigos savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ įrengs dar 37 naujus keleivių laukimo paviljonus.


Vilniaus viešojo transporto stotelėse – nauji paviljonai


„Mūsų įmonės specialistai nuolat atlieka viešojo transporto stotelių priežiūrą ir analizuoja paviljonų įrengimo poreikį. Atsižvelgdami į keleivių srautus, gyventojų prašymus ir viešojo transporto infrastruktūros plėtrą sudarėme prioritetinių stotelių sąrašą, kuriose būtina suprojektuoti ir įrengti naujus paviljonus. Nustatėme, jog tokių stotelių šiuo metu yra 44. Įrengdami naujus paviljonus pirmiausia orientuojamės į keleivius – kad jiems laukti viešojo transporto būtų patogu ir saugu bet kokiomis oro sąlygomis“, – sako Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas.   
Naujuose viešojo transporto laukimo paviljonuose įrengiama patogi keleivių laukimo zona su suoliukais, taip pat keleiviams pateikiama informacija apie viešojo transporto maršrutus ir jų tvarkaraščius.


Vilniaus viešojo transporto stotelėse – nauji paviljonai


Per artimiausius trejus metus SĮ „Susisiekimo paslaugos“ planuoja įrengti 100 naujų keleivių laukimo paviljonų, iš kurių 44 bus pastatyti iki šių metų rudens. Šiemet planuojama suremontuoti ir 49 seniau įrengtus paviljonus.


Taip pat sostinėje vyksta viešojo transporto stotelių infrastruktūros atnaujinimas – pradėti stotelėse esančių suolų remonto darbai bei įrengiami nauji suolai. Per pirmąjį vasaros mėnesį pastatyta 17 naujų ir suremontuota 40 seniau įrengtų suolų. Iš viso planuojama pastatyti 37 naujus ir atnaujinti 81 stotelėse jau esantį suolą.


Vilniaus viešojo transporto stotelėse – nauji paviljonai


Apie SĮ „Susisiekimo paslaugos“


Savivaldybės įmonė (SĮ) „Susisiekimo paslaugos“ yra susisiekimą Vilniaus mieste organizuojanti įmonė, priklausanti Vilniaus miesto savivaldybei. Įmonė organizuoja viešojo transporto ir bilietų platinimo sistemos darbą, administruoja vietinę rinkliavą ir automobilių stovėjimo aikšteles, prižiūri ir eksploatuoja centralizuotą eismo valdymo sistemą bei kuruoja susisiekimo dviračiais vystymą. Įmonės paslaugomis kasdien naudojasi šimtai tūkstančių automobiliais, dviračiais ar viešuoju transportu keliaujančių vilniečių ir sostinės svečių.


Iš pranešimų žiniasklaidai







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)